Bovet x Pininfarina Aperto 1: časovnik sa inovativnim sistemom za zamenu kaiševa

Više slika

Više slika

Bovet i Pininfarina predstavljaju impresivan sat s novim mehanizmom i sistemom za lako menjanje kaiševa…

Bovet i čuvena italijanska dizajnerska kuća Pininfarina ponovo su se udružili kako bi predstavili prelep sat otvorenog kućišta, koji ima potpuno novi mehanizam i sistem za jednostavnu zamenu kaiša. Saradnja između Bovet i legendarnog italijanskog dizajnerskog brenda Pininfarina traje od 2010. godine, donoseći niz jedinstvenih časovnika orijentisanih ka performansama. Najnoviji dodatak ovoj seriji naziva se Bovet x Pininfarina Aperto 1, a kombinuje tradicionalnu horološku veštinu skeletiranja sa zanimljivim izborom materijala, predstavljajući izuzetno savremen sat. "Veoma sam uzbuđen zbog ovog živopisnog, mladalačkog sata", izjavio je Paskal Rafi, vlasnik Bovet brenda. "Aperto 1 otelotvoruje strast Bovet i Pininfarina brendova prema savremenom i futurističkom dizajnu u mehanički izuzetnim satovima.”

Časovnik ima ultra lagano kućište od peskiranog titanijuma pete klase, koje meri 42mm u prečniku i 10.95mm u visini. Kućište ima vrlo čist i jednostavan dizajn, što dodatno naglašava gumom obložena kruna na samom vrhu. Glavna karakteristika Aperto 1 je potpuno novi mehanizam kalibra 15BMPF09-OW sa ručnim navijanjem. Sačinjen od 219 komponenti, uključujući 38 dragulja, mehanizam je konstruisan od strane Bovet brenda da bude potpuno otvoren. Sa frekvencijom od 3Hz, nudi rezervu snage od 7 dana, što je zaista impresivno. Mehanizam je prekriven crnim i tantal-sivim tretmanima, ističući njegov izuzetan dizajn. Brend tvrdi da "svaki mehanizam prolazi kroz najmanje 10 sati ručnog završavanja samo za ploče i mostove." Skeletonizovani mehanizam je u potpunosti vidljiv zahvaljujući zaštiti od safirnih kristala s obe strane.

Još jedna interesantna karakteristika ovog novog ko-brendiranog časovnika je jedinstven pristup zamenskim kaiševima koji su ekskluzivno kreirani za ovaj model, inspirisani Bovet patentiranim Amadeo sistemom. Sat dolazi sa dva odvojena kaiša od gume, oba opremljena titanijumskom kopčom. Prebacivanje između ova dva kaiša je veoma jednostavno i može se obaviti aktiviranjem dugmadi Amadeo sistema za zamenu. Bovet x Pininfarina Aperto 1 nije model u ograničenom izdanju i košta CHF 48,800 (oko 57,000 dolara).

Luxury Experience