Bovet predstavlja svoje novo remek delo od 383.000 dolara

Prošle godine, Bovet je predstavio neverovatni Recital 26 Brainstorm Chapter One časovnik...

U pitanju je model koji je bio pun horoloških tehnika, koje su posvećene astronomiji, a bio je okarakterisan neobičnim kućištem od safirnog kristala. Luksuzni švajcarski brend upravo je lansirao nastavak te veličanstvene priče – Recital 26 Brainstorm Chapter Two. U pitanju je direktna evolucija nagrađivanog modela iz 2018.godine, kreirana kao proslava horološkog inžinjeringa i ručnih finiša.

Chapter Two model sadrži isti osnovni raspored, fokusira se na prikaz vremenskih zona, umesto koncentracije na astronomske komplikacije i poseduje kućište kreirano od sintetičko safira koje dolazi sa neobičnim dizajnom. Njegovo kućište ima prečnik od 47.80mm, ali je lagan, za razliku od modela kreiranih od titanijuma.

Unutar transparentnog kućišta nalaze se koncentrični roleri, rotirajuće kupole i trodimenzionalni indikatori koji mu daju zaista interesantan izgled. Na poziciji 12 sati nalazi se atraktivni prozirno plavi brojčanik koji prikazuje tačno vreme. Direktno ispod njega nalazi se leteći turbijon sa dva lica koji prikazuje sekunde, dok model takođ ima isto stilizovani dizajn sunca, baš kao i njegov prethodnik.

Na poziciji devet sati nalazi se rotirajuća kupola koja prikazuje fazu meseca na obe hemisfere, dok se naspram nje takođe nalazi rotirajuća kupola, koja predstavlja vreme u dodatnoj vremenskoj zoni. Revolucija dve kupole kontrolisana je patentiranim sistemom radijalnog navođenja, koji poseduje mini rolere od rubina, smeštene na obodima.

Indikator rezervne energije prikazan je na gornjem delu kućišta, između lugova. Bovet će proizvesti samo 60 mehanizama za drugo poglavlje svoje slavne priče, koji će pronaći svoje mesto iza tri varijacije brojčanika – plavi kvarc, zeleni kvarc i plavi aventurin. Kao što je tradicija sa Bovet modelima, kolekcionari mogu naručiti modele pravljene po meri, prilagođene njihovom ličnom stilu. Na kraju, možemo reći da „osnovna“ verzija Recital 26 Brainstorm Chapter Two košta 383.000 dolara.