Bovet predstavlja novi Virtuoso model

Bovet brend je poznat po svojim komplikovanim mehanizmima u ručnim časovnicima, koji mogu biti pretvoreni u džepne ili zidne satove…

Virtuoso VIII Chapter Two je leteći turbijon sa Cotes de Geneve finišom na mehanizmu i oprugom koja nudi rezervnu energiju u trajanju od 10 dana. Najnoviji model zadržava ove osobine, ali dobija i moderno osveženje uz SuperLumiNova sloj, koji je u časovničarskoj industriji debitovao tokom devedesetih.

Uobičajeno, nanosi se na kazaljke i indekse, ali je u ovom slučaju svoje mesto pronašao na velikim podbrojčanicima i indeks prstenu sekundi na poziciji šest sati. U ponudi je više opcija kada se radi o bojama, poput žute, plave, boje lososa, tirkizne, zelene ili ljubičaste. Svaka boja će biti proizvedena u seriji od osam časovnika.

Otvorena struktura mehanizma je moderna, uprkos tradicionalnoj komplikaciji: mehanizam sadrži 356 komponenti i leteći turbijon sa oprugom i impresivnom rezervom energije u trajanju od 10 sati. Nalazi se u kućištu prečnika 44 mm, sa koronom na poziciji 12 sati, što je ujedno potpis ovog čuvenog brenda. Poput dizajna mehanizma, novo titanijumsko kućište sa DLC oblogom nudi nešto manje konvencionalni izgled.

Pored toga, kućište je dobilo čuveni “writing slope style”, što znači da je najdeblje na poziciji 12 sati, da bi potom postajalo sve tanje krećući se prema šest sati, što je posebno evidentno kada se posmatra sa strane. Otvor u formi safirnog kristala daje nam uvid u mehanizam.

Na časovniku postoje dva glavna podbrojčanika: levi prikazuje rezervu energije u trajanju od 10 sati, dok desni sadrži logo i predimenzionirani datum u starinskom fontu. Oba su poprilično glomazna, a zajedno predstavljaju horizontalni broj osam, koji simbolizuje sreću, perfekciju i beskraj. Sate i minute predstavljaju centralne kazaljke, ali, ne postoji centralni periferalni indeks.

Veliki podbrojčanik na poziciji šest sati predstavlja i turbijonsku oprugu, koja prati sekunde rotirajući se oko osvetljenog indeksa. Datum se lako prilagođava pritiskanjem safirnog dela korone, dok patentirani Bovet sferični navijajući sistem označava da se časovnik može naviti sa duplo manjim brojem okretanja.

Na kraju, možemo reći da časovnik dolazi sa aligatorskim kožnim kaišem, vodootporan je do dubine od 30 metara i koštaće vas 230.000 dolara.