Besprekorno plavetnilo novog Zenith Defy 21 izdanja

Zenith je svoj Defy 21 hronograf visoke frekvencije uz velike fanfare predstavio pre skoro pet godina, nastavljajući njegov razvoj u odvažnim estetskim pravcima…

Brend je upravo predstavio najnoviju verziju savremenog modela, Defy 21 Ultrablue, ranije ove nedelje, kao uvod u sve ono što će uslediti tokom Watches & Wonders događaja. Model je dobio kućište prečnika 44mm, kreirano od trezvenog, sivog, mikro-peskiranog titanijuma, sa električno plavim mehanizmom koji se može videti kroz delimično otvoreni brojčanik. Poput Defy 21 Ultraviolet koji je lansiran prošlog juna, novi Ultrablue model dobio je dodatne nagoveštaje predivne boje na mostovima svog mehanizma i zvezdastom oscilirajućem tegu.

Živahna nijansa dobila je ulogu vidljive manifestacije preciznosti, koju omogućava El Primero 9004 automatski mehanizam, koji je opremljen sa dve opruge – jedna radi pri frekvenciji od 36.000 vph i služi časovniku, dok druga ima frekvenciju od 360.000 vph i namenjena je preklopnim hronografskim brojačima. Kombinacija stvara neverovatnu preciznost!

Dodajući dramatičnim detaljima ovog modela, centralna kazaljka hronografa sa svojim belim vrhom, obavlja jednu rotaciju iznad brojčanika po sekundi. Ultrablue je najnoviji Defy 21 model u nizu koji je dospeo u centar naše pažnje. U januaru prošle godine, Zenith je predstavio stealth mat sivi Defy 21 Land Rover u čast svog trogodišnjeg partnerstva sa čuvenim brendom automobila, uz Defy 21 Carl Cox, model ograničenog izdanja koji je dobio karbonsku bazu koja sija u mraku, kreiran kao omaž di-džeju po kom je nazvan.

Defy 21 Ultrablue dolazi sa crnim gumenim kaišem koji na sebi nosi plavi cordura efekat, sa tonalnim šavovima. Časovnik se već sada može kupiti u Zenith buticima širom sveta, po ceni od 13.500 dolara.