Besprekorni luksuz u novoj Cartier seriji časovnika

Luksuzni brend Cartier ponovo podiže lestvicu luksuza u sferi Haute Horlogerie časovničarstva svojim Rotonde de Cartier Icons Setom…

Najnovija kolekcija neprimetno spaja dve komplikacije koje je ovaj brend usavršio – misterioznu i skeletonozivanu, u formi tri veličanstvena časovnika – Cartier Rotonde de Cartier Skeleton Mysterious Double Tourbillon, Rotonde de Cartier Astromystérieux, i Rotonde de Cartier Mysterious Astrotourbillon. Mysterious Skeleton Double Tourbillon model dobio je kućište prečnika 45 mm sa pravim lugovima, uskom bazom i Cartier cabochon koronom kreiranom od zelenog žada, postavljenom na poziciji tri sata. Časovnik predstavlja upečatljivu iluziju, izvodeći kompletnu rotaciju za šezdeset sekundi, delujući kao da slobodno lebdi u vazduhu.

Rotonde de Cartier Astromysterieux je najinteresantnija ponuda ove trilogije, sa skrivenim zupčanicima koji se jedva mogu primetiti. Neverovatna kreacija dolazi sa dimenzijama kućišta od platine 43.5 x 11.9 mm, uz koronu koja je akcentovana akvamarin cabochon, odgovarajući boji kožnog kaiša.

Na kraju, Rotonde de Cartier Mysterious Astrotourbillon impresionira svojim skeletonizovanim mehanizom koji na sebi nosi predimenzionirane rimske brojeve, zajedno sa Cartier potpisom koji igra ulogu mosta. Časovnik ima prečnik od 47 mm, sa debiljnom od 14.9 mm. Njegova posebnost leži u rotirajućoj osi koja je smeštena u centralnom delu mehanizma i načinu na koji je turbijonski kavez smešten iznad mehanizma.

Kreirani u Cartier manufakturi u La Chaux-de-Fondsu, novi modeli nude rezervu energije u trajanju od 55, 48 i 52 sata, redom. Osim toga, svaki od njih osmišljen je kao ograničeno izdanje od swamo pet komada. Svi časovnici dolaze u dragocenim, lakiranim kutijama koje proslavljaju umetnost drvene marketarije i otkrivaju brojčanik svakog modela.

Na kraju, možemo reći da je cena ovih noviteta dostupna isključivo na upit.