Audemars Piguet [RE]Master02 slavi asimetrični sjaj

Više slika

Više slika

Audemars Piguet je predstavio sat [RE]Master02 Selfwinding koji odaje počast asimetričnom dizajnu koji je karakterisao šezdesete.

Ograničen na samo 250 komada, [RE]Master02 je majstorski spoj vintage estetike i modernog inženjeringa, zatvoren u zadivljujuće pravougaono kućište od 41 mm napravljeno od nove legure 18-karatnog peščanog zlata.

[RE]Master02 sledi stope svog prethodnika, [RE]Master01, koji je lansiran 2020. godine kao reinterpretacija hronografa iz 1943. godine. Ovaj najnoviji dodatak kolekciji sadrži kućište čiji se ton menja između belog i ružičastog zlata, dodajući jedinstvenu vizuelnu dimenziju koja se menja sa svetlom. Brojčanik “Bleu Nuit, Nuage 50,”sastavljen je od dvanaest pažljivo raspoređenih trouglova, svaki sa linearnom satenskom završnom obradom koja stvara zadivljujuće svetlosne efekte.

Ovaj sat pokreće automatski kalibar 7129, ultra tanak mehanizam od samo 2,8 mm, koji predstavlja primer posvećenosti brenda vrhunskim performansama. Odsustvo indikacije datuma omogućava geometrijskom sjaju brojčanika da zauzme centralno mesto, obezbeđujući jasan i neprekidan pogled na vreme.

Inovatorsko nasleđe Audemars Pigueta datira iz 1875. godine, a kolekcija [RE]Master je svedočanstvo njenog bogatog nasleđa i pionirskog duha. Kolekcija reinterpretira neke od najređih časovnika iz arhive brenda, nudeći savremeni obrt klasičnog dizajna. Šezdesete su bile period transformacije, obeležen nizom smelih i ugaonih dizajna koji su se izdvojili od tradicionalnih konvencija o časovničarstvu. Model 5159BA, proizveden u ograničenoj seriji od sedam jedinica, savršen je primer avangardnog duha ove ere i sada je počastvovan kroz [RE]Master02.

Kućište [RE]Master02 je čudo moderne izrade. Legura peščanog zlata, predstavljena ranije ove godine, kombinuje zlato, bakar i paladijum da bi stvorila toplu nijansu inspirisanu peščanim dinama. Asimetričan dizajn sa oštrim uglovima istovremeno je upečatljiv i sofisticiran. Celo kućište je presvučeno satenskom završnom obradom, dobijajući sirovi, mat izgled koji je u prelepom kontrastu sa uglađenim konturama brojčanika. Na poleđini kućišta, takođe u peščanom zlatu, ugravirano je „Limited Edition“ i ima odgovarajuću asimetričnu oscilujuću težinu.

Intrigantni dizajn brojčanika je odraz pažnje Audemars Pigueta prema detaljima. Boja „Bleu Nuit, Nuage 50“ se postiže pomoću fizičkog taloženja pare (PVD), a dvanaest trouglova brojčanika su pojedinačno obrađeni i sastavljeni kako bi stvorili očaravajuću igru svetlosti. Kazaljke za sat i minute, izrađene od 18-karatnog peščanog zlata, dopunjuju geometrijsku preciznost brojčanika, dok odsustvo markera sata i prozorčića za datum naglašavaju čistoću dizajna.

[RE]Master02 je upotpunjen plavim kaišem od aligatorske kože koji je u harmoniji sa tonovima brojčanika, nudeći mat završnu obradu koja poboljšava ukupnu estetiku sata. Novi Audemars Piguet [RE]Master02 biće izrađen u 250 primeraka, a njegova cena je 38.000 švajcarskih franaka.

Luxury Experience