Audemars Piguet proširuje svoju kultnu Code 11.59 liniju

Audemars Piguet je 1999.godine prvi put kombinovao turbijon sa hronografom u jednom časovniku, lansirajući Jules Audemars Tradition d’Excellence n°1…

Slavna kuća satova sada ima pet različitih modela koji kombinuju te dve komplikaicje, ali ipak, oni nikada nisu predstavili leteći hronograf i leteći turbijon u istom mehanizmu – sve do sada. Predstavljamo vam Audemars Piguet Code 11.59 Selfwinding Flying Tourbillon Chronograph – novi časovnik ograničenog izdanja koji će probuditi interesovanje brojnih kolekcionara širom sveta.

U pitanju je najnovija iteracija koja se pridružuje Code 11.59 kolekciji, koja je debitovala prošle godine sa 13 časovnika. Nekoliko meseci ranije, Audemars Piguet je predstavio 10 noviteta u ovoj liniji, ali je bez sumnje Selfwinding Flying Tourbillon Chronograph najupečatljiviji od svih.

Najnoviji model dolazi sa kućištem kreiranim od 18-karatnog belog zlata koje meri 41 mm u prečniku, a poseduje brušene završne detalje. Trodimenzionalni otvoreni brojčanik sadrži predivnu kombinaciju rodijumski tretiranih mostova i crnog galvanizovanog tretmana, kreirajući veličanstveni kontrast.

Mehanizam je napravljen od titanijuma i niklovanog srebra, osim rotora koji je kreiran od 22-karatnog zlata i takođe tretiran rodijumom. Calibre 2952 pokreće ovaj časovnik, i on je horološka umetnost sam po sebi sa preko 100 poliaranih uglova koji su finiširani različitim prefinjenim tehnikama. Mehanizam se sastoji od 479 komponenti i nudi rezervu energije u trajanju od 65 sati. Novi časovnik je ograničen na samo 50 komada, a svaki od njih će koštati 265.000 evra.