Audemars Piguet je upravo predstavio trio jedinstvenih satova Grand Sonnerie

Više slika

Više slika

Elitni tradicionalni mehanizmi dolaze u sportskoj estetici u skladu sa erom opuštenijih vibracija.

Evo zabavne činjenice o Audemars Piguet brendu: više od polovine od 1.625 satova koje je proizveo između 1882. i 1892. uključivalo je mehanizam za zvonjenje, od kojih su 28 bili Grand Sonnerie. Godine 1892, u saradnji sa Louis Brandt & Frere, Audemars Piguet je napravio ručni sat sa prvim repetoirom minuta (29,3 mm) sa dva čekića postavljena na udaljenosti koja je mogla da udari sate, četvrtine i minute na zahtev. Dakle, kada su u pitanju satovi sa zvonom, sa sigurnošću se može reći da ovo nije prvi rodeo Audemars Piguet brenda. Code 11.59 Audemars Piguet Grande Sonnerie Supersonnerie je trilogija koja sadrži najnoviju iteraciju tog skupa znanja.

Funkcija zvonjenja uključuje patentiranu tehnologiju Supersonnerie kompanije Audemars Piguet uvedenu 2015. godine, u kojoj su gongovi, umesto da budu pričvršćeni za glavnu ploču, usidreni za komponentu koja služi kao zvučna ploča koja poboljšava prenos zvuka, radeći kao eho komora koja pojačava zvono, dajući mu akustične performanse sata kao džepni sat, koji ima kućište dovoljno veliko da omogući zvuku da odzvanja.

Ovome je Audemars Piguet dodao carillon — što znači da ima tri gonga i čekića umesto tradicionalna dva gonga — koji otkucava četvrt sata u tri uzastopne note (visoka, srednja i niska) umesto dve. Ovo je tradicionalno časovničarstvo u svom najnaprednijem obliku, ali predstavljeno u namerno modernom pakovanju.

U spoju tradicionalnih i savremenih elemenata, kućišta su kreirana od 18-karatnog ružičastog, žutog ili belog zlata u kombinaciji sa stranicom od keramike i crnim opalinskim unutrašnjim okvirom. Otvoreni mehanizam, ploča, kazaljke i markeri su obojeni da odgovaraju zlatnom kućištu. To je prvi put da je crna keramika ugrađena u zlatno kućište kolekcije Grand Sonnerie Supersonnerie Carillon, a prvi put je žuta korišćena u liniji Code 11.59.

Još jedan prvenac u ovoj kolekciji je brojčanik od safira koji omogućava pun pogled na mehanizam, nedavno kreiran za tu priliku. Modifikacije na ručnonavijajućem brojčaniku kalibra 2956 uključuju otvorenost mostova na četiri i šest sati i promenu sa kružnog zrnastog ukrasa u korist satenske završne obrade.

Kućište Code 11.59 Audemars Piguet Grande Sonnerie Supersonnerie meri 41 mm, a dolazi na crnoj gumiranoj narukvici sa odgovarajućim zlatnim šavovima, postavom od teleće kože i zlatnom AP preklopnom kopčom. Svaka od tri verzije je jedinstvena i može se kupiti po ceni od 715.000 CHF (približno 770.000 dolara).

Luxury Experience