Audemars Piguet brend predstavlja svoj najpopularniji model iz prošlosti

Časovničarski brend zakoračio je natrag u vreme, kako bi obasjao novo svetlo na svoja prethodna dostignuća…

Audemar Piguet brend okrenuo se prošlosti, kako bi napravio, ono što nam deluje kao obećavajući korak napred. Nakon predstavljanja prve nove linije časovnika prošle godine, nakon više decenija, dobijanja pomešanih kritika, brend se vratio svojim korenima i iskopao model iz svojih arhiva, vredan oživljavanja.

Novi Remaster 01, baziran na hronografu iz 1943.godine koji su pronašli u svojim arhivama, originalno je kreiran kako bi proslavio otvaranje novog muzeja u Le Brasus gradu u Švajcarskoj, čiji dizajn potpisuje Bjarke Ingels. Otvaranje muzeja je usled svetske situacije odloženo do juna, a onda kada konačno bude otvoren, originalni hronograf iz ere četrdesetih će biti dostupan za izučavanje svima onima koji ne uspeju da se dokopaju novog modela ograničenog izdanja.

“Želeli smo da uradimo nešto sasvim drugačije”, rekao je Majkl Fridman, direktor komplikacija Audemars Piguet brenda. “Želeli smo da kreiramo istorijsko reizdanje, jer ne kreiramo časovnike danas, kako smo to radili u prošlosti. Iskoristili smo dizajn i estetiku hronografa iz četrdesetih i modernizovali ga za današnje vreme”. Estetski gledano, model savršeno odgovara originalu svojim retro brojčanikom boje šampanjca, maslinastim detaljima, plavom tahimetarskom skalom i dvotonskim kućištem od pink zlata i nerđajućeg čelika.

Šta je na njemu novo? Pa, on je dobio veće kućište prečnika 40 mm umesto originalnih 36, vodootpornost i integrisani automatski flyback hronograf, umesto ručno navijajućeg kakav je imao original. Za razliku od verzije iz četdesetih godina, on neće biti napravljen ručno, jer sada ne postoji takav kapacitet. “Pokušavamo da uzmemo nešto iz prošlosti i iskusimo ga kroz prizmu današnjice. Najbolji futuristi su oni koji su najsvesniji istorije. Baš zato muzej nije odvojen od onoga što mi radimo, već se nalazi u centru čitave priče”, izjavio je Fridman.

Originalni hronograf kupljen je pre dve godine po ceni od 340.000 švajcarskih franaka uključujući proviziju, tokom Phillips aukcije. Poput svih satova koje je Audemars Piguet brend kreirao pre 1951.godine, ovaj model je unikat, a ujedno je jedan od samo 307 ručnih hronografa koje je kompanija kreirala između tridesetih i pedesetih godina prošlog veka.

Iako brojčanik boje šampanjca nije ništa novo, ovaj model ograničenog izdanja će vas koštati 53.100 dolara i lako će pronaći svoj put do kolekcionara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion