Armin Strom predstavlja novi časovnik za Only Watch 2023

Više slika

Više slika

Za 10. izdanje bienalne aukcije za dobrotvorne svrhe Only Watch, nezavisni švajcarski proizvođač satova Armin Strom kreirao je jedinstvenu verziju svog uspešnog modela Gravity Equal Force, prvog automatskog sata na svetu sa konstantnim prenosom sile...

Ova jedinstvena verzija Gravity Equal Force 'Ultimate Sapphire' uključuje promotivne boje događaja Only Watch 2023, sa relevantnim detaljima, uključujući transparentni zeleni safirni brojčanik, crveni logo i plavo šivenje na prilagođenoj narukvici. Ovaj jedinstveni ručni sat pruža izvanredan pogled na izuzetno izrađen unutrašnji mehanizam, koji nudi vrhunsku hronometrijsku izvedbu i ručno finiširanje, uz savremeni izraz koji je stvoren interno od strane majstora Armin Strom brenda.

Za majstora časovničarstva i suosnivača Kloda Grajslera, zeleni, a ipak providni brojčanik Gravity Equal Force Only Watch 2023 ima savršen smisao. "Zelena je boja nade. A nada je važna kada je u pitanju ova strašna bolest dece", kaže on, nadajući se da će donirani sat doprineti Only Watch organizaciji koja je od 2005. godine prikupila skoro 100 miliona švajcarskih franaka za ubrzanje istraživanja Duchenove mišićne distrofije.

Zajedno sa okolnim šarenim detaljima, nekonvencionalni safirni brojčanik oblikuje dekonstruisanu dugu, koja deli pažnju sa prepoznatljivim dizajnom sa tri mosta. Ovaj držač mikrorotora, mehanizam za navijanje i patentirana Equal Force opruga, primer je neprekidne potrage Armin Strom brenda za unapređenjem tačnosti merenja vremena. Ova inovacija pruža konstantnu snagu od glavne opruge do balansnog točka, time osiguravajući besprekornu i konstantnu preciznost tokom rezerve snage.

Gravity Equal Force Only Watch 2023 poseduje sve ono što strastveni kolekcionari satova širom sveta povezuju sa Armin Strom brendom: ekstremnu preciznost, savremen i arhitektonski dizajn, i otvoren brojčanik koji ostrvaruje mehaničke snove gde su svi delovi - čak i nevidljivi - ručno ukrašeni od strane majstora Armin Strom brenda.

Oni pokazuju izuzetnu posvećenost tradicionalnim ukrasima haute horlogerie časovnika, uključujući polirane ivice, crno poliranje, polirane udubine, perliranje i različite vrste reljefa. Ovo se kombinuje sa savremenim pristupom arhitektonskom dizajnu, što je jasno vidljivo u dizajnu sa tri mosta prekrivenom tamnosivim rutenijumom. Ovi mostovi su fiksirani poliranim šrafovima na crnoj ploči mehanizma, koja je ručno ukrašena u ateljeu Karija Vutilajnena - jedini deo ukrašen od strane spoljnog prijatelja Armin Strom brenda.

Mehanizam Gravity Equal Force, potpuno razvijen i proizveden interno od strane brenda, prvi je automatski mehanizam sata sa konstantnim prenosom sile na svetu. Inovacija gospodina Grajslera i njegovog tima predstavlja jedinstveni mehanizam za zaustavljanje, koji kombinuje Malteški krst, tehničko rešenje koje se obično nalazi u ručnim džepnim satovima, sa automatskim sistemom za navijanje. Osnovni princip je isti: Malteški krst kontroliše glavnu oprugu i ne dozvoljava joj da se u potpunosti opusti. Međutim, Malteški krst Armin Strom brenda takođe se odvaja kada rotor pruži glavnoj opruzi njenu optimalnu napetost što je svetska inovacija. Sečenjem gornjeg i donjeg dela rezerve snage, konstantna snaga se isporučuje sa izuzetno sigurnom, stabilnom i preciznom amplitudom i izohronijom tokom celog ciklusa.

"Isohroni problem korišćenja potpuno navijene glavne opruge tokom celog njenog ciklusa može se simbolisati igračkom automobilom", objašnjava Klod Grajsler. "Sećate se tipa koje povučete unazad i pustite? Prvo brzo krene, potom dostigne svoju normalnu brzinu, a zatim usporava pre nego što se zaustavi. Sa takvim ciklusom možete imati dobru srednju preciznost, ali u početku će vaš sat biti prebrz, a na kraju će biti prespor. Našim rešenjem, preciznost je konstantna tokom svih 72 sata rezerve snage, što je prikazano na diskretnom indikatoru."

"Armin Strom se oduvek fokusira na inovacije povezane sa naukom o mehanizmima", kaže Serž Mišel, osnivač brenda, koji u potpunosti podržava misiju osnivača Only Watch, Luka Petavina. "Kada nas je Luk pitao da li želimo da stvorimo sat za njega, rekli smo: 'Definitivno, u tome smo.' U 2023. godini doniramo jedinstveno vreme već peti put i pozdravljamo to što je aukcija otvorena za celu industriju satova, čime se zajednica ujedinjuje u dobre svrhe. Sa Armin Strom Gravity Equal Force Only Watch 2023, ne samo da podržavamo važnu svrhu, već smo stvorili nešto divno za strastvene kolekcionare koji žele nešto jedinstveno."

Luxury Experience