Apple Watch Ultra - izdržljiv pametni sat prilagođen avanturama

Uređaj ima kućište od titanijuma prečnika 49 mm i najinovativniji je model brenda do sada.

Posle godina postepenih nadogradnji i podešavanja, Apple Watch je spreman da napravi ogroman korak napred.

Tehnološki gigant konačno je u sredu predstavio Apple Watch Ultra o kojem se dugo pričalo. Novi vrhunski pametni sat ovog brenda ima potpuno novi dizajn i mnoštvo novih funkcija koje ga čine najsposobnijim modelom do sada.

Prva stvar koju ćete primetiti je koliko je Ultra veliki. Sa kućištem od titanijuma prečnika 49 mm, u osnovi izgleda kao mali iPhone sa pričvršćenom narukvicom. Veličina nije jedini aspekt koji Ultra model izdvaja od njegovog prethodnika, jer takođe ima mnogo snažniji izgled, sa ekranom oštrih ivica, koji je prekriven ravnim safirnim kristalom i dolazi sa 2.000 nita osvetljenosti, štitnikom dugmadi, krupnom digitalnom krunom i novim programabilnim tasterom za akciju. Nova dugmad i kruna su posebno dizajnirani za rad sa rukavicama. Takođe je vodootporan do dubine od 100 metara i dolazi sa jednom od tri nova kaiša orijentisana na akciju, Trail Loop, Alpine Loop i Ocean Band.

Robusan dizajn Ultra sata nije samo stilski izbor, on služi pravoj svrsi. Više od bilo kog drugog prethodnog Apple Watch modela, Ultra je dizajniran za aktivnosti. Bilo da ste ljubitelj fitnesa ili avanturistički istraživač, on je prepun funkcija koje ćete zaista iskoristiti. Model uključuje poboljšani višepojasni GPS, prerađenu aplikaciju Compass koja vam omogućava da označite tačke na mapi, režim Backtrack u slučaju da želite ponovo da pratite svoje korake i novu aplikaciju Oceanic+ za snimanje dubine kada ste u vodi. Tu je i novi noćni režim, koji pretvara ekran u crveno za bolju vidljivost u uslovima slabog osvetljenja.

Sat takođe ima nekoliko novih bezbednosnih funkcija koje bi se mogle pokazati vitalnim. Prva je sirena od 86 decibela, koja će pomoći drugima da vas pronađu ako se izgubite ili povredite. Baterija uređaja će takođe trajati 36 sati, iako režim niske potrošnje to može produžiti do 60 sati. Sat takođe ima sve karakteristike prethodnih Apple satova, poput očitavanja otkucaja srca i brojanja koraka.

Ultra nije bio jedini novi Apple Watch koji je brend predstavio u sredu. Apple je takođe najavio Series 8, najnoviju iteraciju elegantnog pametnog sata koji već poznajete i volite, i drugu generaciju jeftinijeg SE, kome nedostaju neke od karakteristika njegove braće i sestara. Ova dva sata će biti lansirana u petak, 16. septembra, po ceni od 399 dolara i 249 dolara.

Ultra će uslediti nedelju dana kasnije, u petak, 23. septembra, sa cenom od 799 dolara.

Luxury Experience