A. Lange & Söhne predstavlja elegantno crno izdanje svog Lange 1 Perpetual Calendar modela

Više slika

Više slika

Ovaj poželjni model sada dolazi s crnim brojčanikom sa istaknutim plavim detaljima na prikazu mesečeve faze i kućištem od platine.

Jedan od velikih trikova u izradi satova je da promena boje brojčanika i metala može potpuno transformisati jedan časovnik u poređenju s njegovom originalnom verzijom. Lange 1 Perpetual Calendar nije nov u katalogu. Pojavio se u dve verzije 2021. godine, jedna u belom zlatu s brojčanikom od čvrstog ružičastog zlata, ograničena na 150 komada, a tu je i verzija od ružičastog zlata s sivim brojčanikom. Bio je to prvi perpetualni kalendar Lange 1 koji nije dolazio uparen s drugim komplikacijama. Sada, on dolazi transformisan s elegantnim crnim brojčanikom postavljenim u kućište od platine s dodatkom boje u plavom otvoru za prikaz mesečeve faze.

To transformiše izgled sata, dajući oštrinu njegovom inače klasičnom izgledu. Plava pozadina na indikatoru mesečeve faze ista je tradicionalna boja koja se koristi više od jednog veka na indikatorima mesečeve faze, ali na crnoj pozadini i u nijansama, izgleda potpuno novo i izuzetno kul. Donja polovina indikatora koja pokriva mesec kako bi naznačila njegovu fazu završena je prelepim spiralnim guilloché uzorkom koji dodaje teksturu površini, odlično je razdvajajući od ostatka ton-na-ton brojčanika. To je samo jedan od nekoliko izvanrednih finiša ovde - nešto što smo navikli da očekujemo od Lange & Söhne brenda - uključujući i detaljno uređeni balansni most na mehanizmu. Rotor, napravljen od visokokvalitetnog 21-karatnog zlata, ukrašen je uzdignutim uzorkom nalik kaldrmi iz kojeg se ističe Lange logo. Efekat je hipnotišući i čini da zadnji deo kućišta bude podjednako zanimljiv kao i prednji pogled, najblaže rečeno.

Proporcije, 41,9 mm x 12,1 mm, iste su kao kod prve dve verzije, kao i mehanizam, automatski L021.3, s rezervom snage od 50 sati. Zahvaljujući dodatnim kamerama i genijalnosti Lange časovničara, sve funkcije kalendara “skaču” trenutno - i sve odjednom u ponoć na kraju meseca. Ne zaboravite da ga navijete, inače će predstava prestati dok sve ponovo ne podesite.

Ukupno gledano, raspored brojčanika predstavlja značajnu varijaciju tradicionalne arhitekture perpetualnih kalendara koju koriste druge klasične marke i mnogi smatraju da je čistija i manje “zgužvana”. Osim prikaza mesečeve faze, očitavanja brojčanika uključuju prepoznatljiv prikaz prevelikog datuma i off-center podbrojčanik za sate i minute, retrogradni pokazatelj dana u nedelji između 8 i 10 časova, indeks meseca na prstenu koji okružuje spoljni rub brojčanika i pokazatelj prestupne godine u malom prozoru na poziciji šest sati.

Informacije o ceni dostupne su na zahtev, ali 2021. godine su bile 104.500 dolara za verziju od ružičastog zlata i 116.000 dolara za verziju od belog zlata. Ova će narasti iznad toga, budući da je u pitanju platina. Što se tiče količine, zvanično je neograničena, ali očigledno će biti retak komad.

Luxury Experience