A. Lange & Sohne brend proslavlja svoju godišnjicu

Pre dvadeset i sedam godina, slavni časovničarski brend, A. Lange & Sohne, dobio je novi život…

Kao deo proslave svoje godišnjice, nemački časovničar kreirao je novu iteraciju svog slavnog digitalnog sata, Zeitwerk, koji je dobio najekskluzivnije elemente brenda, kako bi postao zaista jedno posebno remek delo. Novi A. Lange & Sohne Zeitwerk Honeygold Lumen dobio je poznati Zeitwerk dizajn i raspored.

Prethodne iteracije su uglavnom kreirane od platine, dok je ovaj novi model, sa dimenzijama 41.9 mm x 12.6 mm napravljen od Honeygold zlata, koji predstavlja samo jednu od brojnih patentiranih inovacija slavnog brenda. Specijalna 18karatna legura kreirana sa različitim dodacima i specijalnim termalnim tretmanima ovom časovniku je podarila veličanstven izgled.

Kao što samo ime sugeriše, novi časovnik deo je Lumen kolekcije slavnog brenda, koja dolazi sa polu-prozirnim brojčanikom koji razvija Lange, a koji dozvoljava da prikaz tačnog vremena bude besprekorno vidljiv, čak i noću. Svetleći brojevi ispod prozirnog displeja daju Zeitwerk modelu zaista unikatni karakter, a pored toga, njegovo kućište u sebi skriva novi hmehanizam koji povećava rezervu energije na 72 sata.

Detalji mehanizma i njegovi mostovi napravljeni su od neobrađenog srebra, a mogu se videti kroz poleđinu kućišta kreiranu od safirnog kristala. Izgled časovnika kompletira tamnobraon kožni kaiš koji savršeno komplementira tamnom brojčaniku. Samo 200 primeraka ovog časovnika će biti proizvedeno, pri čemu će cena jednog biti 150.000 dolara.