6 najtraženijih satova u 2018

Ako govorimo o povratku uložene investicije, neki od najpoželjnijih satova ove godine su već udvostručili svoju vrednost na tržištu, samo nekoliko sati nakon što su pušteni u prodaju.

Rolex Pepsi GMT-Master II, originalno prodavan za $9,250 sada se prodaje za do $22.000 na aukcijama, a Daytona Cosmograph Ref. 116595 prvobitno je koštao $96,900, ali Phillips je već prodao jedan na aukciji u novembru za $ 246.013 $ što je više nego dvostruko od njegove cene.

Nije iznenađujuće da su najpopularniji novi satovi zabeležili rekordan porast cena.

Pored Rolexa, Patek Philippe zadržava svoj status kralja časovnika i njegov Nautilus Ref. 5740 Nautilus Perpetual Calendar je bio jedan od satova o kom se pričalo najviše u 2018. godini.

Audemars Piguet i Omega takođe su bili u centru pažnje. Trend su satovi sa retro dizajnom, pogotovo onim koji je bio zastupljen 70-tih godina prošlog veka. Prodaja njihovog Elvis Presley sata na Philllips aukciji dostigla je neverovatnu cenu od $1.8 miliona.

Kolekcionari međutim, tvrde da je najprodavaniji sat u ovoj godini bila serija James Bond Seamaster Diver 300m. Svih 2012 primeraka Omega Limited-Edition Speedmaster Ultraman, po ceni od $7,100 prodato je u roku od samo nekoliko sati nakon puštanja u prodaju.

Hajde da pogledamo listu satova o kojima se najviše pričalo u 2018. godini, a koje sudeći po njihovim cenama, mogu priuštiti samo kolekcionari.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion