Satovi u čast legende - TAG Heuer Carrera Muhammad Ali

Bokserske legende, prijatelji i obožavaoci slavnog boksera Muhameda Alija, okupili su se juče u Londonu da prisistvuju lansiranju novih satova TAG Heuer Carrera Muhammad Ali.

Specijalni gost večeri je bio Lari Holms kao i ambasador brenda muzička zvezda Dejvid Geta i pevačica Geri Halivel koji su svojim prisustvom uveličali događaj u profesionalnoj teretani Marylebone.

Holms je kao jedan samo pet onih koji su ikada porazili Alija u ringu, bio i njegov sparing trener, a svojim prisustvom ovoj večeri dodao je malo starinskog glamura oživljavajući priče o čoveku koji je inspirisao i inspiriše sportiste širom sveta.

Muhamed Ali je zaslužan za neke od legendarnih momenata u istoriji sporta. Više od 50 godina, nakon što je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960., ali je i dalje jedan od najupečatljivijih sportista svih vremena. Njegova radna etika, revolucionarna tehnika i neustrašivost i u borbi za sopstvena uverenja, doprinele su kreiranju legende. Za sebe je govorio "da pleše kao leptir, a ubada kao osa". Smatra se da je Muhamed Ali prva i najveća medijska zvezda 20. veka. Njegova priča ispričana van ringa je definitivno bez premca među savremenim ličnostima.

Među mnogobrojnim nagradama i priznanjima koje je osvojio u životu, nabrojaćemo samo neke: Sports Illustrated ga je imenovao Sportistom veka, GQ Atletom veka, bio je Ambasador mira u okviru Ujedinjenih Nacija, primio je Predsedničku medalju mira, kao i Amnesty International Nagradu za životno delo.

TAG Heuer Carrera Muhammad Ali specijalna edicija je u stvari reizdanje prve kolekcije posvećene slavnom sportisti koja je lansirana 2016. od strane TAG Heuer brenda. Inspirisan je Ring Master štopericom koja je svetu predstavljena 1957. godine, a sada se nalazi u TAG Heuer muzeju. Ring Master je sadržala 7 prstenova, svaki sa drugom skalom uključujući i jednu boksersku.


Carrera Muhamed Ali poseduje kućište od nerđajućeg čelika prečnika 43 mm sa dve krunice-jednu na poziciji 3 sata koja je za podešavanje vremena, i drugu koja se nalazi na poziciji 10 sati, a koja rotira unutrašnju masku. Na pozadini kućišta je ugraviran lik Muhameda Alija kao i njegov potpis. Postoje dve boje na brojčaniku-crvena koja tradicionalno označava bokserske borbe u teškoj kategoriji-15 rundi od po 3 minute i krem obojeni markeri koji se odnose na amaterski boks u kom runde traju 2 minute. I crveni kao i krem markeri, imaju po minut prekida koji je obojen crnom bojom.


Sat je dostupan sa kožnim kaišem u crnoj ili plavoj boji ili sa čeličnom narukvicom u kombinaciji plavog opalin brojčanika.

Komemorativni TAG Heuer Carrera Muhammed Ali Limited Edition sat i replika bokserskih rukavica sa ličnim potpisom Muhameda Alija od pre 20 godina, prodati su na aukciji iste večeri,  a sav novac od prodaje odlazi u The Muhammad Ali Centar u Luivilu u državi Kentaki.

foto kredit TAG Heuer