Nova kolekcija Dior Alps odličan je razlog za povratak na planine ove sezone

Zamislite samo šetnje u zimskoj zemlji čuda, obučeni od glave do pete u komade iz kolekcije Dior Alps.

Ako ste se ikada pakovali za zimovanje, stajali ispred svoje garderobe i pomislili: „Ono što mi zaista nedostaje su komadi posvećeni pogledima prekrivenim snegom“, došli ste na pravo mesto.

Predstavljamo: Dior Alps. Ili kako to opisuje kreativna direktorka Marija Gracija Kjuri, kolekciju koja slavi „eleganciju u pokretu“.

Reč je o kolekciji koja je napravljena za sve vrste kretanja: od skijanja niz padine van staza do rezbarenja anđela u snegu, trčanja, skakanja, grudvanja, pijuckanja kakaa u drvenim kolibama apres ski ili vožnje žičarama. Kolekcija je kreirana za one koje uzbuđuje ideja malo grubljih padova u sneg, ali sa izrazitom ženstvenošću Marije Gracije Kjuri koju uliva u svaku svoju kolekciju.

Crvene, bele i plave nijanse provlače se kroz sve komade kolekcije, dok dizajnerka koristi sve kodove kuće. Dior Zvezda sada je našla mesto na duksericama, vunenim šeširima i pletenim čarapama. Očaravajući Dior Oblique preplavio je jakne, odela za sneg i masivne najlonske čizme napravljene za gaženje po snegu. A zatim, amblematični Mizza leopard print, koji se prvi put pojavio u Diorovoj kolekciji 1950-ih, dizajniran u slavu dizajnerove muze Mizze Bicard, sada je oživeo na zimskim komadima.

Najbolji aksesoari za vaše skijanje ove sezone? Ultra-mat skijaška maska i naočare za sunce sa natpisom „Christian Dior“.