Gucci slavi Godinu tigra novom kolekcijom

Dok će 2021. ući u istoriju kao godina slavlja za Gucci, pošto je proslavio svoju 100. godišnjicu brojnim kolekcijama, brend želi da nastavi sa ovim nasleđem 2022. godine, počevši od svoje kolekcije Gucci Tiger.

U želji da oda počast predstojećoj godini tigra, Alesandro Mikele predstavlja kolekciju konfekcije i modne dodatke koji se mogu pohvaliti slikama velikog tigra koji je u srcu kolekcije.

Afinitet kreativnog direktora Alesandra Mikelea prema prirodi je očigledan u celoj liniji, jer on reinterpretira „Flora“ dizajn kasnih 60-ih na mokasinama, torbama za rame, novčanicima i satovima. Po prvi put, predstavljeni su ekološki prihvatljivi satovi obavijeni Demetra materijalom na kućištima od recikliranog čelika, brojčanicima i kaiševima – što znači da će i ekološki svesni kupci biti zadovoljni.

A ima li boljeg načina da se proslavi kolekcija od video snimka kampanje koji je podjednako nadrealan i raskošan? Ispred objektiva fotografa Angela Pennette, Gucci poziva tigra na čaj dok modeli uživaju u divnim scenama obučeni u novu kolekciju, grickajući delikatna peciva i pijuckajući iz šoljica čaj, dok se tigar šunja okolo u stvarnom ambijentu.

Kolekcija bi trebalo da se pojavi 1. februara zajedno sa nizom pop up prodavnica širom sveta.