Fendi osvaja departman sportske mode

Aktivna moda, odnosno activewear, u poslednje vreme dominira scenom ulične mode, nudeći nam brojne nove vrste atletskih stilova…

Ipak, kada u celu tu priču prste umeša jedan od najluksuznijih brendova sveta, dešava se nešto magično. Upravo to nam sada otkriva Fendi u svojoj pre-fall 2020 kolekciji. Koristeći svoje najpoznatije kodove, posebno logo i monogram, ova modna kuća iz Rima zamenila je svoje uobičajene materijale, krzno i kožu, najlonskim satenom i žersejom, kako bi kreirala ponudu inspirisanu košarkom i trčanjem. Siluete su ležerne, a među komadima možemo videti jakne, trenerke, šortseve i dukseve sa kapuljačom, u paleti boja koja koristi čuvenu braon i senf žutu.

“Košarka je inspirisala laganost i predimenzionirane elemente silueta – vrećaste pantalone, široke prsluke i dukserice. Broj 25 koji možemo videti na određenim komadima je omaž mojim baki i deki, koji su osnovali Fendi kao prodavnicu za ljubitelje krzna i kože 1925.godine u Rimu”, izjavila je Silvija Venturini Fendi.

Moderni dizajni kreirani od tehničkih materijala, koji su većim delom vodootporni i termalni, dali su novi život tradicionalnim tehnikama koje su praktično deo svakodnevice za Fendi tim. “Uvek se poigravamo novim materijalima, koristimo ih na nesvakidašnje načine, dok je u ovom asortimanu, funkcionalnost igrala glavnu ulogu”, dodaje Venturini Fendi.

Uz novu modnu kolekciju, slavni brend je predstavio i duboke Roma patike, koje su dobile gornjište kreirano slavnim logotipom brenda, zajedno sa pažljivo šivenim slojevima kože zarad maksimalnog komfora.

Više detalja otkritje na snimku ispod: