Dior Jesen 2024 – kolekcija koja akcentuje pravo žene na izbor

Marija Gracija Kjuri predstavila je jesenju kolekciju Dior za 2024. godinu, vraćajući se u 19. vek i odajući počast gradu Nujorku...

Revidirajući ikoničnu autobiografiju Kristijana Diora, kolekcija teži da oživi poglavlje njegovog života tokom poseta Parizu i Njujorku, identifikujući šta čini svaku od ovih modnih prestonica tako jedinstvenom i inspirativnom.

Kao rezultat, Kjuri se okreće ka dva ključna printa za ovu kolekciju, prikazujući Kip slobode i Ajfelov toranj. Takođe inspirisana glumicom Merlenom Ditrih, kolekcija crpi inspiraciju iz njene jedinstvene prisutnosti i "muškobanjastog šarma", karakterizovanog kroz sartorialno odelo i tradicionalno muške siluete - sa izvesnim preokretom.

Golišava koža i kratke pantalone revitalizuju inače tipične muške stilove, dok prozirne haljine i lagane haljine prenose nas u 40-te, izrađene od satena, baršuna i krepa. Nadovezujući se na pomalo "skandalozan" pristup odevanju Marlene Ditrih, kolekcija naglašava pravo žene da bira, nudeći savremene načine nošenja odela i kravata.

Sa značajnim delom kolekcije izrađenim od klasičnog tvida, Kjuri nas podseća na prodorne reči Diora. „U poslednjih nekoliko godina, tvidovi su proširili svoju upotrebu čak i za elegantna odela. Mislim da su izuzetno elegantni. Njihovo nošenje na selu je 'must'. Nekada ste tvid mogli nabaviti samo u prilično teškim varijantama, ali sada ih možete dobiti u svim težinama i kvalitetima i bojama.“

Luxury Experience