Poslednji ples: kolekcija muške odeće Louis Vuitton jesen/zima 2022/23

Smrt kreativnog direktora Louis Vuittona, Virdžila Abloa šokirala je modnu industriju.

Obožavaoci su razmišljali o dostignućima dizajnera i njegovom transformativnom radu u francuskoj kući, gde je luksuz i eleganciju brenda transformisao elementima ulične odeće.

Kolekcija jesen/zima 2022/2023 je najnovija revija, sastavljena prvenstveno od Abloovog dizajna i posvećena njegovom radu i nasleđu. Revija je trebalo da bude razigrana i duhovita, zasnovana na Abloovim rečima: „Humor je polazna tačka za čovečanstvo“.

Louis Vuitton je imenovao Virdžila Abloa za svog kreativnog direktora u martu 2018. Sezonu za sezonom, Ablo je šokirao modni svet svojom interpretacijom zaostavštine Louis Vuittona, svojom sposobnošću da transformiše kultnu modnu kuću u neponovljiv street wear brend. Abloov rad za francusku modnu kuću između 2018. i 2022. nikada nije bio ograničen na jednostavno kreiranje nove odeće i dodataka. Ablo je nastojao da razvije ljudske vrednosti i testira kako se one – kao društveni, politički i kulturni simboli – mogu koristiti za donošenje promena izvan mode.

Od plisiranih suknji i dekonstruisanih sakoa do originalno dizajniranih patika i ponovo osmišljenih klasičnih Louis Vuitton torbi, kolekcija jesen/zima sadržala je i poznate radove Virdžila. Na kraju revije, manekeni su izašli obučeni u belu odeću sa zamršenim čipkastim krilima i velovima koji podsećaju na anđele.

Metafora je jednostavna i jasna.

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience