LV2 - nova modna saradnja za moderno doba

Ova samostalna saradnja između Virdžila Abloa i Nigoa za Louis Vuitton, fokusirana je na krojenje…

Rođena iz dugotrajnog prijateljstva, saradnja između Virdžila Abloa i japanskog streetwear dizajnera Nigoa, nova kolekcija dobila je naziv LV2 i deo je pred-jesenje kolekcije slavnog brenda, a u sebi spaja njihove individualne pristupe dizajnu, pod okriljem Louis Vuitton modne kuće.

Capsul kolekcija sastoji se od ready-to-wear, kožnih komada, obuće i aksesoara, dekorisanih posvećenim grafikama i interpretacijama Louis Vuitton potpisa. Slaveći temu putovanja, LV2 posmatra Mod eru Londona, kroz filter Tokija. Ova unakrsna polinacija postavlja savršenu osnovu za kolekciju koja je fokusirana na krojenje, asocirajući nas na formativne godine Nigoa, koji je veći deo svoej rane inspiracije pronašao u supkulturama Londona. Tradicionalne sartorijalne vrednosti u kolekciji čitavoj priči je dodao Virdžil Ablo.

Damier dezen dobio je eksperimentalni tretman u ovoj liniji, pa je predstavljen sa mikro postavom, u varijanti od teksasa i krasi gležnjače od antilopa. Torbe koje su deo nove kolekcije su tote, keepall i money bag, a dekorisane su životinjskim amajlijama koje potiču i Nigoovog sveta.

Na kraju, možemo još reći da će se lansiranje LV2 kolekcije odigrati u dve etape: prvi deo će biti zvanično predstavljen 26.juna, dok će se drugi deo naći u buticima od 28.avgusta.