Zaronite u najinteresantniju juvelirnicu sveta

Kada kažemo reč juvelirnica, obično svi zamišljamo neki grandiozni prostor u luksuznoj robnoj kuči ili nekoj drugoj vrhunskoj lokaciji…

Svakako, na pamet nam ne pada prostor koji izgleda kao bazen. SAINT OF ATHENS studio dizajnirao je juvelirnicu za italijanski brend Gavello na Mikonosu, koja izgleda baš kao bazen, umesto da odaje tipične ostrvske vibracije – studio je želeo da se otarasi stereotipa i predstavi nešto što je istovremeno kreativno i estetski zadovoljavajuće.

Gavello Nel Blu je prava juvelirnica smeštena unutar bazena, kompletirana detaljima kao što su svetloplave pločice, lopte za plažu, prugasti jastuci, ormarići i merdevine za bazen na zidu. Kada zakoračite unutra, imaćete osećaj da šetate po bazenu, gde se umesto mehurićima, okruženi komadima dragocenog nakita. Koncept bazena uključuje ogledala, jastuke, vitrine i slično tome, a iako ti detalji generalno ne pripadaju bazenima, možemo slobodno reći da ne odskaču od generalne estetike.

Ukoliko vam ova ideja bazena deluje osvežavajuće, predlažemo vam da pročitate članak o najdubljem bazenu u Dubaiju, gde se kontroliše temperatura vode, a on sadrži stoni fudbal i arkadne igre kojima se gosti mogu zabavljati pod vodom. Iako u njemu nećete pronaći komade nakita, sigurni smo da ćete svoju posetu pamtiti do kraja života.

Povezane teme