Veličanstveni plavi dijamant koji obara rekorde

Ukoliko su vam dosadile online aukcije, evo vaše prilike da učestvujete u pravom događaju – prvom svoje vrste nakon problema koje je izazvala pandemija…

Sotheby’s aukcijska kuća spremna je za održavanje dugoočekivane Magnificent Jewels & Nobel Jewels Sale aukcije, koja će se odigrati u Ženevi tokom ovog meseca, a ponudiće veliki broj statement dijamanata, obojenog dragog kamenja i istorijskih dragulja.

Među brojnim dragocenim primercima koji će se naći u ponudi, živahno plavi dijamant težak 3.01 karata privlači dosta pažnje. Ekskluzivni dragulj postavljen je na prsten, a poseduje jasnoću VS1 prema izveštajima Gemološkog instituta Amerike. Prema procenama, njegova cena može dostići cifru između 4.3 i 6.3 miliona dolara. Aukcija će takođe ponuditi i brojne druge primerke, uključujući retke plave i pink dijamante.

Originalno, ova aukcija je trebalo da se održi u maju, ali je zbog zabrane kretanja bila odložena. Pored uživo prodaje, aukcijska kuća će organizovati i online događaj sa 178 predmeta u ponudi.