Ultra-retki dijamant Bulgari Laguna Blu prodat na aukciji za 25 miliona dolara

Na događaju Sotheby's Magnificent Jewels zablistalo je puno dragulja, ali jedan zadivljujući dragi kamen nadmašio je ostale.

Bulgari Laguna Blu, koji se smatra najboljim na manifestaciji „Magnificent Jewels and Noble Jewels“, prodat je za ogromnih 25 miliona dolara nakon četvorominutnog nadmetanja između tri telefonska ponuđača i jednog kupca u izložbenom salonu. Plavi dijamant od 11,6 karata – koji je nedavno nosila Prijanka Čopra na Met Gala – bio je dragulj koji je doneo ogromnu sumu aukcijskoj kući.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BVLGARI Official (@bulgari)

Ultra redak dragulj pomogao je švajcarskoj ispostavi aukcijske kuće da postigne najbolje rezultate u poslednjih pet godina, zaradivši ukupno 85 miliona dolara. Više od polovine od 133 lota na aukciji prodato je iznad njihovih visokih procena, prema Sotheby's aukcijskoj kući, pri čemu su skoro svi lotovi prodati po cenama iznad procena.

Stvoren pre više od 50 godina, Laguna Blu dijamant je prilično istorijski dragulj. „Bila je privilegija biti svedok glamuroznog i uzbudljivog putovanja Bulgari Laguna Blu u poslednjih nekoliko meseci, znajući da je prvi put kreiran 1970. godine“, rekao je Olivije Vagner, šef odeljenja nakita Sotheby’s u Ženevi, u izjavi.

„Prodaja Laguna Blu nadmašuje izuzetan učinak naše prodaje dragulja u kojoj su izuzetno obojeni dragulji, posebno smaragdi i žuti dijamanti, probili svoje visoke cene na tako spektakularan način. Nema sumnje da visokokvalitetni nakit i dalje može da ima visoke cene.”

Luxury Experience