Ružičasti dijamant koji obara sve rekorde

Ukoliko volite dijamante i ružičastu boju – ovo je pravi dragulj za vas…

Naravno, pričamo o neverovatnom dragom kamenu koji će pod okriljem Christie’s aukcijske kuće pronaći svog novog vlasnika. Masivni dijamant koji je obojen tonovima ružičaste naći će se u ponudi tokom predstojeće Luxury Week nedelje. Nazvan The Fortune Pink, ovaj dijamant težak je 18.18 karata, što će za njegove ljubitelje sa podneblja Azije predstaviti “definitivni prosperitet”, gde se 18 smatra srećnim brojem. Komentarišući ovaj kamen, internacionalni direktor odseka za nakit aukcijske kuće Christie’s, Raul Kadakia, izjavio je:

“Sa neverovatnom težinom od 18.18 karata, ovaj izuzetni pink dijamant fenomenalne boje će svakako doneti mnogo sreće svom novom vlasniku”. Zahvaljujući svojoj kruškolikoj formi, ovo pink čudo je nešto manje od Winston Pink Legacy, pravougaonog dragulja koji je težak 18.96 karata, koji je u novembru 2018.godine dostigao 50.4 miliona dolara na Christie’s aukciji.

Pre nego što bude prodat, Fortune Pink dijamant će biti predstavljen javnosti u Christie’s predstavništvu u Njujorku, pre nego što poseti Šangaj, Tajvan i Singapur. Aukcija tokom koje će biti prodat će se održati 8.novembra ove godine u Ženevi.

Luxury Experience