Prsten sa više od 7.000 dijamanata

Kada se retka, legendarna biljka iz indijske mitologije pretvori u opčinjavajuću juvelirsku kreaciju, spremni smo za nešto veličanstveno…

Zaista – ne postoji ništa bolje od “The Divine – 7801 Brahma Vajra Kamalam”. U pitanju je kreacija Kotija Srikanta, vlasnika The Diamond Store by Chandubhai, koja je upravo dospela u Ginisovu knjigu svetskih rekorda, kao prsten sa najviše dijamanata. Ukupno 7.801 dragoceni kamen iskorišćen je za kreiranje ovog prstena, koji je juće debitovao u njihovoj juvelirnici. Ne moramo naglašavati činjenicu da nikako nije bilo lako kreirati ovako izvanredan komad nakita.

Prsten na sebi nosi hiljade svetlucavih dijamanata, a bio je u izradi od septembra 2018.godine. Prsten na sebi ukupno ima šest slojeva – pet je okarakterisano laticama sa dijamantskim paveima, dok je finalni sloj dobio šest latica sa tri tučka u svom centru.

Koti Srikant, tvorac ovog prstena, izjavio je: “Počastvovan sam i zahvalan Ginisovoj knjizi svetskih rekorda što su prepoznali moju strast prema kreiranju unikatnih komada umetničkog nakita. Jako sam zadovoljan što sam internacionalno nagrađen za remek delo koje je stvoreno mojim rukama”.