Louis Vuitton predstavlja kolekciju nakita “BRAVERY CHAPTER II”

Proslavljajući dvestogodišnjicu rođenja osnivača, italijanska luksuzna modna kuća koristi ambleme svoje prošlosti kojima je inspirisana nova kolekcija luksuznog nakita.

Iako je pariska nedelja mode videla zapanjujuće priznanje posvećeno radu pokojnog Virdžila Abloa, kuća Louis Vuitton imala je još jednu nežnu počast u rukavu. U živopisnom omažu dvestogodišnjici rođenja Luja Vitona, francuska luksuzna modna kuća otkriva „Bravery Chapter II“ — drugi deo amblematične kolekcije nakita.

Predstavljeni tokom nedelje mode u Maison Louis Vuitton Place Vendome, unikatni komadi su pokrenuli novi jezik u dizajnu visokog nakita i bili su predstavljeni u svom punom sjaju u prisustvu njihove dizajnerke, Frančeske Amfiteatrof.

Kolekcija „Bravery Jewellery” je fizička inkapsulacija samog Louis Vuittona. Dok se u prvom poglavlju slavi njegov pionirski duh nakon što je sa 14 godina napustio svoj rodni grad da bi pešice krenuo u potragu za Parizom, drugo poglavlje uvodi u razgovor o kreativnom geniju Luja Vitona – i plodovima rada koji su usledili. Kao takav, drugi deo sastavljen je od 20 novih komada koji su inspirisani verovatno najinovativnijom i najprogresivnijom kreacijom Louis Vuitton linije:  kofera koji je dizajnera katapultirao do vizionarskog statusa i koji je potpuno  revolucionirao svet putovanja.

Optočeni bogatstvom jedinstvenog kamenja komadi kolekcije uključuju kopče koje podsećaju na detalje sa legendarnih kofera. Ponovo osmišljena sa razigranim šarama i smelim bojama, kolekcija odiše bezvremenskom lepotom sa preokretom obnovljene elegancije.

Kompozicije su sastavljene oko četiri teme: Le Multipin, Le Magnétisme, La Mini Malle i Cocktail Rings, komadi oslikavaju energiju osnivača. Sa preko 100 šarenih kamenčića na Le Multipin ogrlici, Louis Vuittonov višak strasti i kreativnosti zrači iz svake ružičaste, zelene i citrusne nijanse. Njegova pažnja prema detaljima savršeno je predstavljena na ogrlici Le Magnetisme. Rodna fluidnost je urezana u monohromatskom La Mini Malleu, dok impresivni setovi koktel prstenja od roze i rubin safira odaju počast strasti Louis Vuittona prema dekadenciji i delikatnosti.

Sa DNK Louis Vuittona koji pulsira kroz svaku kariku i lanac amblematske kolekcije, komadi će ostaviti isto bezvremensko nasleđe kao i prtljag koji je Louis Vuitton osmislio davne 1854. godine.

Luxury Experience