Lopov ukrao skoro milion dolara vredan Piaget nakit

Kradljivac je navodno pobegao sa ogrlicom i dva časovnika, ukupne vrednosti 800.600 dolara...

Jedan lopov uspeo je da ukrade skoro milion dolara vredan Piaget nakit tokom proteklog vikenda. Koje je bilo izabrano oružje maskiranog kradljivca? Pa, bočica sa sprejem. Prema navodima, pljačka se dogodila u sred bela dana na Menhetnu, a lopov, koji je bio maskiran kao žena, razgledao je po butiku unutar luksuznog tržnog centra i potom ukrao tri komada nakita vredna preko 800.000 dolara.

Prema pisnajima medija, kradljivac je bio u butiku nešto pre 16 časova, kada je upitao prodavca da li može pogledati ogrlicu vrednu 21.000 dolara. Dok je prodavac izvlačio komad nakita iz vitrine, primetio je da je muškarac koji je nosio burku, držao i dva časovnika ovog brenda. Kada ga je upitao zašto drži satove kod sebe, kradljivac je izvadio bočicu i naprskao nepoznatu supstancu u pravcu prodavca, zgrabio je ogrlicu i odjurio iz butika.

Kako su izvori iz policije izjavili, kradljivac je odneo robu u vrednosti od 800.600 dolara. Pored ogrlice, on je odneo satove vredne 715.000 i 63.000 dolara. Ova pljačka je samo jedna od poslednjih na Menhetnu. Krajem prošlog leta, tri kradljivca su opljačkala juvelirnicu u Dijamantskom Distriktu grada. Skoro šest meseci nakon krađe robe u vrednosti od 4 miliona dolara, samo jedan čovek je uhapšen, dok je vođa grupe i dalje u bekstvu.