Hermes predstavlja spektakularnu kolekciju nakita

Evo kako je kreativni direktor Pjer Hardi redizajnirao lanac…

Prepustite Hermes brendu priliku da u potpunosti redizajnira ideju lanca za svoje haute joaillerie kolekcije nakita. Nova kolekcija, nazvana Enchainements Libres daje odvažni i novi preokret tradicionalnom obeležju nakita, dok istovremeno predstavlja kodove ove slavne modne kuće, uz neizbežni omaž nautičkom svetu. Kako bi predstavio zadivljujuću kolekciju, Pjer Hardi, Hermes kreativni direktor juvelirskog odseka, popeo se na pozornicu tokom prezentacije, gde su su moderni plesači, u koreografiji Christiana Rizzo-a, otvorili predstavu koja je više ličila na ready-to-wear modnu reviju nego na prezentaciju nakita. Serija modela obučenih samo u crno pojavila se nakon toga u novim kreacijama, omogućavajući gostima da se približe komadima na kraju prezentacije.

"Mislim da se nakit prilagođava telu, a kada pokažete kolekciju nakita, telo nije tamo", kaže Hardi. „To su samo predmeti na kutiji ili u vitrini. Mislio sam da je lepo spojiti komade nakita i telo i videti kako mogu zajedno reagovati."

To je postavka sa kojom je Hardi vrlo upoznat. U prethodnom životu, dizajner je bio profesionalni plesač. Predstava i nakit dokazali su da je on i intelektualac. Rizzova koreografija imala je za cilj da probudi povezanost ljudskih bića sa plesačima koji se prepliću poput nakita. To je svakako lepa metafora s obzirom da je nakit gotovo uvek neizbežno povezan bilo sa emocionalnom vezom ili s podvizima ostvarenja.

Komadi koji su sada predstavljeni nikako nisu namenjeni onim stidljivim fanovima brenda, uprkos Hermes reputaciji diskretnog luksuza. Ipak, oni nisu ni preterani. Ogrlice od lanaca nose se poput oklopa na grudima, poput Fusion-a, dok se čini da se druga verzija, Voltige, blago topi na koži. Oba su istaknuta kao i Adage choker napravljena od prevelikih karika pokrivenih dijamantima. Potonji je Hardijev lični favorit i kad ga lično vidite, nije teško shvatiti zašto.

Dok neke stare kuće još uvek čuvaju nakit luksuznog izgleda koji odgovara princezi (a ko ne želi i to?), neobični Hermes komadi smatraju se modernom kraljicom.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Fashion