Harry Winston predstavlja novu ogrlicu od 7 miliona dolara koja je praktično dijamantski venac

Nazvan XLarge Winston Cluster Wreath, ovaj komad sadrži preko 100 blistavih dijamanata...

Jedne decembarske noći 1944. godine, dizajner nakita Hari Vinston je stao ispred svog imanja u Skarsdejlu, u državi Njujork, da se divi božićnom vencu koji je bio prekriven snegom, a koji je visio na njegovim vratima. Primetivši kako se prepliću listovi ispod zimskog pokrivača, došao je do sjajne ideje: dragulji, a ne njihova metalna postolja, trebaju oblikovati komad. Kreiran u partnerstvu sa glavnim dizajnerom Harry Winstona, Nevdonom Koumroujanom, rođen je čuveni stil Cluster po kom je ovaj brend nadaleko poznat.

Imitirajući konture listova venca, komad ovog stila sadrži mešavinu dragog kamenja različitih oblika i uglova, postavljenih tako blizu jedni drugima da je platinasti okvir gotovo nevidljiv. To je potpis koji je krasio sve, od privesaka do prstenova i narukvica, ali je upravo dekadentna Cluster ogrlica, poput blještavog venca za vrat, privukla najviše pažnje. Dženifer Lopez je učvrstila njegovu slavu u pop-kulturi kada je njen lik nosio primetno veliku verziju (plus odgovarajuće minđuše) u filmu "Sluškinja u Manhattnu" iz 2002. godine; sličan komad je prodat na aukciji Christie's Magnificent Jewels 2017. godine za više od 1,8 miliona dolara.

Sada, kuća nakita podiže ulog sa svojom najnovijom XLarge Winston Cluster Wreath ogrlicom, koja je kreirana od 114 dijamanata postavljenih u platinu, ukupne težine 122 karata - trenutno najveća i najekstravagantnija verzija Cluster ogrlice dostupna širom sveta danas. I sa cenom većom od 7 miliona dolara, možemo slobodno reći i da je najskuplja.

Luxury Experience