Gucci kreira novu krunu za kralja džungle

Luksuzna modna kuća posvećena je zaštiti prirodnog sveta i životinjskog carstva, onoliko koliko je posvećena svetu mode i služenju fashionistama...

Ljubav koju Gucci brend gaji prema kralju sveta – lavu, prilično je poznata, dok je ove godine, prenešena na sasvim novi nivo, kada se Gucci pridružio Lion’s Share Fund organizaciji u februaru ove godine. Inicijativa koju vodi Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP), ima za cilj da se izbori sa krizom u prirodi, biodiverzitetu i klimatskim uslovima širom sveta.

Cilj fondacije je da u narednih pet godina prikupi preko 100 miliona dolara godišnje, a Gucci je jedan od brendova koji najviše doprinose čitavoj priči. Kreativni direktor brenda, Alesandro Mikele, ljubav prema lavovima ovog puta tumačio je u formi najnovije kolekcije nakita – Lion Head collection. Lav se može videti na brojnim Gucci kreacijama iz prošlosti, poput dezena u ready-to-wear komadima, Gucci Décor liniji, i ovoga puta, u dizajnu nakita.

Kralj džungle evidentno vlada kolekcijom, dok je lavovska glava lajtmotiv čitave priče. Ona je akcentovana dijamantima i veličanstveno drži dragulje u boji u svojim zubima.

Kolekcija je kreirana od belog i žutog zlata, a sadrži komade kao što su minđuše, ogrlice, prstenje i narukvice optočene dijamantima i obojenim dragim kamenjem. Oni koji žele da ostave snažan i odvažan utisak, mogu naučiti nešto od Gucci lava, koji zaista izgleda kraljevski.