Danijel Aršam i Tiffany & Co. upravo su predstavili novu kolekciju sa Pokémon temom

Više slika

Više slika

Možete ih sve uhvatiti počevši od 29. novembra.

Poznati umetnik iz Njujorka, čija karijera traje više od dve decenije, udružio se sa Tiffany & Co. da ponovo osmisli ova fikcionalna stvorenja u obliku nakita.

Nova kapsul kolekcija je inspirisana umetničkom izložbom pod nazivom "A Ripple in Time" koju su Aršam i Pokémon organizovali u februaru 2022. Za tu izložbu, 42-godišnji kreativac je pretvorio omiljene likove kao što su Bulbasaur, Jigglypuff, Charmander i slični u arheološke relikvije budućnosti koristeći svoju prepoznatljivu tehniku “erozije”. Slično tome, novi Tiffany nakit prikazuje šest legendarnih Pokémona u Aršamovom odmah prepoznatljivom estetskom stilu koji evocira protok vremena.

"Sa mojim najnovijim projektom sa Tiffany kompanijom, rekontekstualizovali smo Pokémona - kao omaž mom projektu 'A Ripple in Time' iz 2022. godine u Tokiju – kako bismo orkestrirali novu narativnu priču", rekao je Danijel Aršam. "Sa Pokémonom i samim Tiffany brendom, postoji osećaj kulturne trajnosti kod svakog."

Kolekcija uključuje devet dizajna usredsređenih ili na Pikachua, Charmandera, Squirtlea, Jigglypuffa, Cubonea ili Mewa. Takođe postoji jedan komad koji sadrži svih šest Pokémona. Ogrlice i privesci su izrađeni ili od oksidiranog sterling srebra ili žutog zlata i imaju isti kristalizovani kvalitet kao i skulpture prikazane na pomenutoj izložbi.

Pošto je Pikachu najpoznatiji Pokémon u franšizi, dva komada posvećena ovom liku su posebno upečatljiva. U znak poštovanja prema Pikachujevom žutom krznu, ogrlice su napravljene od 18-karatnog žutog zlata i ukrašene dijamantima. Ogrlica dolazi sa malim ili velikim priveskom Pikachua, ali oba su smeštena u Tiffany Blue Poké lopte. Dizajni od oksidiranog sterling srebra koji prikazuju preostale Pokémone su upakovani u kobreandiranu verziju ikonične Tiffany Blue kutije.

Ovo nije prvi put da Aršam sarađuje sa američkim juvelirskim brendom. Prošle godine, umetnik je dizajnirao ograničeno izdanje narukvice sa bravom za praznike i specijalno izdanje košarkaške lopte za All-Star vikend. Međutim, ova kolaboracija je u svojoj ligi.

Kolekcija Tiffany & Co, Arsham Studio i Pokémon će biti dostupna online počev od 29. novembra, ali prvo se morate prijaviti za mogućnost kupovine. Komadi će takođe biti u prodaji u Tiffany & Co. Landmark u Njujorku i u Omotesando prodavnici u Tokiju ovog decembra.

Luxury Experience