Bvlgari x Sheikha Fatima kolekcija nakita inspirisana Grand džamijom

Najnovija kolekcija Bvlgari nakita je nešto čemu se možemo radovati, jer ona svetu predstavlja viziju i kreativnost njenog visočanstva Šeike Fatima bint Haza bin Zajed Al Nahian iz vladarske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata…

Prema navodima, Fatima je bila inspirisana svojim dedom, Šeikom Zajedom, osnivačem Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je ekspertiza Lusije Silverstri definitivno evidentna u ovoj kolekciji, koja akcentuje elemente poput Carrara mermernih plafona i arhitekture Velike džamije Abu Dabija, koja je takođe delo Šejka Zajeda.

Jannah kolekcija se sastoji od dvadeset pet veličanstvneih kreacija koje u sebi nose nasleđe Ujedinjenih Arpaskih Emirata, njihovu kulturu i aspiraciju. Jannah cvet sa svojih pet latica prisutan je u svim kreacijama. Komadi iz kolekcije koji se najviše izdvajaju su duo poncho ogrlica za čiju je izradu potrebno između 1.200 i 1.500 radnih sati, veličanstvene prsten-narukvice koje su omaž tradicionalnom arapskom nakitu, uz ukras za glavu, koji je kreiran od pink zlata, a dekorisan belim biserima i brilijantnim dijamantima.

Pored bisera, u kolekciji su evidentni i smaragdi, kako bi njima bila akcentovana ljubav koju Šeik gaji prema prirodi. Sve u svemu, možemo reći da je svaki komad zaista veličanstven!