Potražnja za vintage Gucci odećom i aksesoarima porasla je za 500%

Malo filma „House of Gucci” sa Lejdi Gagom i Adamom Drajverom, malo trenda da se vintage predmeti vraćaju u modu, i tako je kuća Gucci videla da neki njeni komadi postaju hit ove godine. Tačnije, vodeća italijanska modna kuća je najtraženija za 2022. godinu kada je reč o vintage komadima.

Popularni onlajn prodavac objavio je svoj godišnji izveštaj o preprodaji luksuznih komada, u kojem je utvrđeno da je Gucci na vrhuncu preferencija korisnika kada je u pitanju „polovna“ odeća i dodaci.

Zapravo, torba italijanske kuće koja je debitovala u izlozima 1971. godine, čini se da je trenutno najtraženiji aksesoar na svetu. Reč je o Gucci Blondie, vintage torbi koju smo videli kako se vraća na pistu na Gucci's Love Parade prošlog novembra. U poslednjih godinu dana, ova torba je povećala svoje pretrage na internetu za 500%, pogotovo pošto je svet video kako je nose poznate ličnosti poput Dakote Džonson ili En Hatavej.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Istovremeno, čini se da su mokasine ove kuće veoma tražene, a poznate cipele su se pojavile prvi put 1953. godine i danas se vraćaju u modu sa zvezdama kao što su Bili Ajliš i Hejli Biber.

Ukoliko se pitate ko kupuje polovne Gucci proizvode, čini se da su Gen Z najbolji kupci. Odnosno, reč je o ljudima koji su rođeni krajem 1990-ih, koji na neki način žele da steknu komad vanvremenske vrednosti.  

Luxury Experience