Neverovatna krađa: čovek ukrao čak 60 Hermes torbi!

Muškarac iz Floride uhapšen je zbog krađe ne 4 ili 5, već čak 60 Hermes Birkin torbi vrednih 1,8 miliona dolara, koje je skrivao u kantama za smeće…

Opsesija Hermes Birkin torbama čini se da ne jenjava, pri čemu ljudi posežu za kriminalom kako bi došli do ovih luksuznih modela. Eduardo Travieso Garsija iz Floride provalio je u prodavnicu Maison Wrist Aficionado u hotelu Setai u Majami Biču i pobegao sa najmanje šezdeset Hermes Birkin torbi vrednih neverovatnih 1,8 miliona dolara. Sa saučesnikom, 45-godišnjak je provalio u prodavnicu i spakovao raskošne aksesoare u velike sive kante za smeće, napunjene do vrha Birkin torbama. To bi zaista mogao biti san svakog ljubitelja mode, osim dela sa kantom za smeće. Muškarci su zatim snimljeni kako sa kantama beže u dva različita vozila, od kojih je jedno takođe bilo ukradeno.

Menadžer bezbednosti luksuznog hotela obavestio je zvaničnike da su dva muškarca ukrala skoro 60 Hermes Birkin torbi, čija je vrednost više od 1,8 miliona dolara, prema NBC Miami. Cene Hermes Birkin torbi počinju od 10.000 dolara i mogu dostići milione u zavisnosti od kože, detalja i slično tome.

Najskuplja Birkin torba je Sac Bijou Birkin vredna 2 miliona dolara. Nita Ambani poseduje retku torbu Neige Faubourg Birkin 20 White Matte Alligator vrednu 400.000 dolara, dok porodica Kardašijan ima ormare pune ovih poželjnih torbi. Ironično je da francuska luksuzna modna kuća na neki način igra veliku ulogu u ovim nesrećnim incidentima.

Maison star 186 godina stvorio je takvu pomamu oko Birkin torbe, čineći je teško dostupnom osim ako nemate istoriju kupovine vrednu hiljade dolara. Tek tada možete biti dovoljno srećni da vidite sveti gral među torbama, koji će se naći u vašim rukama samo ako vas prodajni savetnik odobri. Jednostavno mogućnost da priuštite sebi ovu dragocenu torbu nikada neće biti dovoljna, što je čini izuzetno skupim simbolom statusa.

Žene širom sveta žele da poseduju Hermes Birkin ili Kelly torbu, a kriminalci su svesni toga. Štaviše, čak i torbe koje se prodaju po ceni od oko 10.000 dolara preprodaju se za 20.000-35.000 dolara, što ih čini isplativom investicijom ili sjajnim predmetom za krađu.

Garsija nije uspeo da izvede ovu krađu torbi vrednih milion dolara jer su policajci pratili njegovo vozilo. Dao je potpunu izjavu i bio je pritvoren. 2015.godine, lopovi su provalili u luksuznu kuću u Melburnu i ukrali kolekciju torbi vrednu 1 milion dolara, koja je obuhvatala 30 torbi, neke od krokodilske kože, a druge od nojeve. Tokom Božića 2018, cele kolekcije Birkin torbi zvezde "Prave domaćice iz Beverly Hillsa" bile su pokradene. Čak je i američka starleta Paris Hilton bila meta poznate grupe lopova poznate kao Bling Ring, koji su joj, između ostalog, ukrali sve njene Birkin torbe.

Luxury Experience