Kad umetnost upozna modu - nastaju Louis Vuitton Artycapucines

Ranije smo već imali priliku da vidimo ikonične i voljene Louis Vuitton Capucines torbe u različitim varijacijama…

Počevši od retkog modela kreiranog od kroko kože, preko onih sa kontrastnim šavovima, pa sve do vanvremenskog kanarinac žutog, svaka od Capucines opcija u nama je probudila želju za kupovinom. Ovog puta, Louis Vuitton Capucines dobijaju umetnički preobražaj zahvaljujući grupi od šest internacionalno poznatih umetnika, koji nastavljaju sagu o metamorfozi ovog ikoničnog aksesoara, spajajući u sebi savremenu umetnost, modu i zanatsko umeće.

Louis Vuitton Artycapucines kolekcija predstavlja nam modele koji su nastali kao delo Beatris Milhazes, Žan-Mišel Otoniela, Džoša Smita, Henrija Tejlora, Liu Vei i Žao Žao.

Beatris Milhazes predstavila je brilijantnu tehniku sa jukstapozicioniranjem 18 različitih tipova kože na bazi tašne. Žan-Mišel Otoniel ponudio nam je Capucine model koji je kreiran od ručno tkane rafije sa ručno vezenim satenskim detaljima, koji su idealno ispraćeni ručkom koja je kreirana od velikih crnih perli.

Džoš Smit je kreirao tašnu na osnovu njegovih čuvenih slika sa imenom – pamučni eksterijer tašne bio je platno za ime umetnika, koje prekriva celu torbu. Louis Vuitton potpis kreiran je od metala sa drvenim umecima, dok je ručka napravljena od drveta.

Henri Tejlor kreirao je omaž svom bliskom prijatelju, Noi Dejvisu, svojom verzijom Capucine tašne, kreirajući veličanstveni portret. Liu Vei bazirao je svoj model na Microworld instalaciji koja je predstavljena na prošlogodišnjem venecijanskom bijenalu.

Na kraju, model koji potpisuje Žao Žao predstavlja preko trista laserski sečenih delova koji su spojeni u elegantnu, reflektivnu kompoziciju. Dostupne za kupovinu od kraja ovog meseca. Artycapucines torbe su kreirane kao limitirana izdanja.