Fendi & Kengo Kuma predstavljaju najodrživiju Haute Couture kolekciju

Više slika

Više slika

Nova saradnja između brenda Fendi i japanskog arhitekte Kengo Kume uključuje materijale u rasponu od papira do bambusovih tkanina i brezove kore.

Da li možete zamisliti spoj između održive arhitekture i mode? Pa, Fendi ne samo da je to zamislio, već je i ostvario uz pomoć renomiranog japanskog arhitekte Kengo Kume kako bi ovog proleća i leta dao život potpuno novoj kolekciji u kojoj će se nalaziti neki od najpoznatijih komada brenda kao što su Peekaboo, Baguette i Flow patike napravljene od ekoloških materijala.

Prema rečima Silvije Venturini, umetničke direktorke modnih dodataka i muške mode u italijanskoj modnoj kući, ova saradnja je inovativan primer za industriju i arhitektu. FENDI & Kengo Kuma SS24 nije samo primer održivog i ekološkog trenda u modi, već snažna unija između italijanskog i japanskog savoir-fairea. Od početka, cilj ove saradnje je bio da se reinterpretiraju neki od najpoznatijih komada koje je Venturini kreirala, posebno FENDI Peekaboo torba, FENDI Baguette Soft Trunk i FENDI Flow patike. Pozivajući se na drevnu umetnost ručne izrade papira, Kuma je radio hibridnim stilom vashi papira napravljenog od pamuka i vlakana kore drveta, kao primarnom intervencijom u svakom dizajnu.

Tradicionalno napravljena za origami, izradu fenjera, pa čak i za detalje kimona, ova tkanina sa teksturom se odlikuje mekom i istovremeno snažnom strukturom sa šarenom i nesavršenom fasadom koja je savršena za dočaravanje svežeg i prirodnog stila ove sezone - idealna formula za Peekaboo, Baguette Soft Trunk i patike FENDI Flow.

Kengo Kuma je napravio drugi model Peekaboo od tankih pletenica blede brezove kore sa unutrašnjim ramom izvedenim od toskanskog maslinovog drveta. Ovaj rad inspiriše 3D štampani đon za FENDI Flow patike sa gornjim delom od recikliranog polipamuka koji je takođe ekološki osmišljen sa vezicama i rajsferšlusom, uloškom od plute i Molded FF đonom od neobojenog bio-baziranog EVA.

„Priroda i zanatstvo su uvek bili u centru mog rada kao arhitekte i dizajnera. Kada me je FENDI zamolio da razmislim o njegovim torbama i cipelama, mislio sam o njima kao o malim arhitektonskim projektima,“ rekao je Kengo Kuma.

Nova kolekcija FENDI & Kengo Kuma SS24 je sada dostupna u buticima i na sajtu fendi.com.

Luxury Experience