„Rio“ superjahta donosi karnevalske boje na otvoreno more

Superjahte su najbolja mesta za zabave, posebno kada je njihov dizajn inspirisan brazilskim gradom poznatim po feštama.

Prilagođenu čeličnu i aluminijumsku superjahtu Rio od 62 m isporučilo je brodogradilište CRN u maju 2022. Zategnute, fluidne linije trupa i skoro vertikalni pramac predstavljaju upečatljiv dokaz njene izuzetne elegancije i dinamične, sportske ličnosti. Jahtu je dizajniralo i konstruisalo CRN brodogradilište u bliskoj saradnji sa dizajnerskim i arhitektonskim studijom Omega Architects, koji je kreirao koncept eksterijera, i dizajnerima Pulina Exclusive Interiors koji su zaduženi za izgled enterijera.

Sa dužinom od 62 metra i širinom od 11,2 metra, ova jahta sa četiri palube udobno može da primi do 12 gostiju u vlasničkom apartmanu i pet kabina za goste, uključujući dva VIP apartmana – jedan na glavnoj palubi napred, drugi na donjoj palubi i tri apartmana koja se takođe nalaze na donjoj palubi. Sve kabine su povezane liftom, a jahta takođe ima devet kabina za 15 članova posade.

"Vlasnici jahte su mladi ljudi, koji rade u industriji softvera i igara i imaju četvoro male dece“, rekao je Alesandro Pulina iz kompanije Pulina Interiors. „Imali su jasnu viziju dizajna na umu, a otvoreni prostor gde se mogu opustiti i raditi je bio centralni fokus.“

Ova jahta po pravoj meri ima nepogrešivu težnju: da život na brodu učini jedinstvenim i prijatnim. Vlasnik je izričito zahtevao svetle, šarene prostore i veselu atmosferu za uživanje mlađih članova porodice. Dizajniran je živahan koncept sa tropskim raspoloženjem, gde su preovlađujući optimistični beli tonovi, čiste linije i prirodni materijali naglašeni promišljenom mešavinom živahnih boja i živopisnog dekora inspirisanog egzotičnim motivima. Beli zidovi su u harmoniji sa morskom paletom, od pastelno tirkizne do različitih nijansi azurne za nameštaj i tekstil u prilagođenim teksturama. A divni detalji – u tonovima plave i fuksije ili zelene i sive – dodatno ulepšavaju svaku palubu.

Eksterijeri su zamišljeni kao višenamenski prostori za opuštanje i društvene trenutke. Ovo bogatstvo prostora uključuje dnevni boravak na krmi sa svetlim, prozračnim trpezarijskim odeljcima na otvorenom i salon na pramcu na palubi vlasnika sa izdašnim spa bazenom i sunčalištem za fitnes i zabave. Wellness salon ima igračke za vodu u klubu na plaži, veliki spa bazen i bioskopsku zonu na krmi koja se nalazi na palubi.

Rio jahta je delimično dobila ime po porodičnoj mački, ali se njen naziv takođe odnosi na grad Rio de Žaneiro, dok je prvobitno konstruisana imajući na umu čarter. Međutim, nakon isporuke, vlasnici su odlučili da jahtu zadrže isključivo za privatnu upotrebu. Porodica je krstarila zapadnim Mediteranom, obilazeći Italiju, Francusku i Monako, a kako se približava zima, na dnevnom redu su Karibi i Bahami.

Luxury Experience