Savršena jahta za superzlikovce modernog doba

U skorije vreme, naleteli smo na nekoliko superjahti koje su zaista zaslužile svu našu pažnju, ali nijedna nije posebna koliko model o kom danas pričamo…

Megajahta u obliku labuda je novo veličanstveno remek delo, podjednako elegantno poput životinje kojom je inspirisano. Pjerpaolo Lazarini iz Lazzarini Design studija, premašio je sam smisao inovacije i mašte kreirajući amalgam pojma jahte i labuda, spajajući ih na neverovatan način. 137 metara dugačka jahta dobila je naziv Avanguardia i podeljena je na pet paluba, na kojima nudi dovoljno mesta za šezdeset putnika.

Deleći suptilne obline prepoznatljive za labude, ova jahta dolazi sa glavom koja igra ulogu njenog mozga, koji njome upravlja. Ovaj odvojiti element igra ulogu posebnog kruzera, koji vam može pružiti priliku da uživate u dnevnim ekskurzijama, kada god to poželite. Glava, odnosno kontrolni centar jahte, spojena je sa fleksibilnim vratom koji ima pun raspon pokreta. Kada je jahta usidrena, glava se može spustiti do vode i odvojiti, kako bi ponudila individualno krstarenje.

Lazzarini genijalac osmislio je ovaj brod sa twin električnim motorima, koji rade u kombinaciji sa MTU Rolls Royce motorom, koji će mu podariti maksimalnu brzinu krstarenja od oko 18 čvorova. Megajahta svakako ne bi bila kompletna da nije dobila nekoliko velikih igračaka za najimućnije, kao što su helikopter, džet kapsule i čitava flota superautomobila.

Za sada, Avanguardia je u fazi koncepta, ali kako kažu iz dizajnerskog studija, ona može postati deo realnosti, čim se na sceni pojavi imućni ljubitelj jahti, labuda i veličanstvene strane života. Verujemo da bi njena lepota postala očigledna, tek onda kada je vidimo uživo.