Novi luksuzni katamaran „This Is It“ izgleda kao vila u Glifadi

Vila u Glifadi ili luksuzna jahta? Novi futuristički katamaran pod nazivom „This Is It“ kombinuje oboje.

Brend Tecnomar iz The Italian Sea Group (TISG) predstavio je novi katamaran neobičan koliko i njegovo ime. „This Is It“ je drugačiji od bilo kog drugog broda u svojoj klasi i izgleda kao da je uplovio u sadašnjost iz neke decenije budućnosti.

U glamuroznom svetu jahti, čamci tipa katamarana sve više dobijaju na značaju, a studiji nautičkog dizajna neprestano izrađuju luksuzne koncepte koji više podsećaju na hotele sa pet zvezdica nego na čamce za razonodu.

Dakle, ako se pitate kako bi katamaran budućnosti mogao izgledati, odgovor je pred vama.

Novi brod je dizajnirao tim TISG, ali inženjeringom su se bavili ljudi iz Lateral Naval Architects u Velikoj Britaniji. Sa dužinom od 43 metra, čamac se odlikuje impresivnom, ugaonom siluetom sa linijama koje se „odnose na fantastična morska stvorenja“, karakteristično navodi kompanije na svom sajtu.

Elegantni aluminijumski trup je optimizovan da maksimalno iskoristi hidrodinamiku, a istovremeno postiže smanjenje potrošnje goriva. Zakrivljena nadgradnja je takođe izrađena od aluminijuma.

"Realizacija ovog izuzetnog projekta dovodi u pitanje „konvencionalne“ percepcije, što nas dovodi do potpunog ponovnog kreiranja granica estetskih parametara," rekao je osnivač i izvršni direktor TISG kompanije, Đovani Kostantino.

Predivan katamaran može da primi do 14 gostiju u šest velikih kabina. Vlasnički apartman odlikuje se velikim krovnim prozorom, posebnom terasom i dvospratnom vertikalnom baštom.

Rasprostranjeni na četiri palube, saloni kombinuju opuštajuću paletu bež i sivih tonova sa završnim obradama od drveta i kože. Unutrašnjost ima skoro 605 kvadratnih metara staklenih prozora, koji stvaraju osećaj ogromnog prostora uz odličan pogled. Ostale atrakcije uključuju luksuznu sobu za masažu i otvorenu kuhinju, dizajniranu za događaje i demonstracije kuvanja.

TISG tvrdi da spoljašnji dizajn podseća na luksuznu vilu sa velikim balkonima i prostorima za odmor. Krmena paluba je očigledno takođe dizajnirana u istom stilu, sa impresivnim bazenom, salonom i sunčalištem.

Za više informacija možete posetiti sajt The Italian Sea Group.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience