Nova superjahta Resilience ima luksuz hotela sa 5 zvezdica

Superjahta „Resilience“ dugačka 65.5 metara kompanije ISA Yachts, jedan je od klasičnih modela ovog brodogradilišta i sadrži enterijer luksuznog hotela visoke klase.

Jahtu je izgradio Enriko Gobi iz kompanije Team for Design, dok svoju pomorsku arhitekturu duguje timu Palumbo Superyachts. Jahta je ime dobila po otpornosti pokazanoj tokom pandemije koronavirusa.

Izgrađena u Palumbo brodogradilištu u Ankoni, 'Resilience' ima čelični trup i aluminijumsku nadgradnju završenu u elegantnoj mornarsko-beloj boji. Ima dinamičan profil sa oštrim vrhom koji jahti omogućava da sa lakoćom prodire kroz talase.

Međutim, ono što se zaista ističe je luksuzan enterijer. Prostori jahte su opremljeni izuzetnim dizajnerskim komadima i nude dovoljno prostora za gostoprimstvo i zabavu. Šest paluba je povezano kružnim stepeništem koje služi i kao umetnička instalacija, dok džinovska staklena skulptura meduze koju je izradila Preciosa privlači svu pažnju. Počevši od donje palube, postoje četiri velike kabine za goste i osam kabina za posadu. Tu je i beach club od skoro 186 kvadratnih metara sa platformom za plivanje, salonom, barom, teretanom, saunom i prostorijom za masažu.

Posebnosti kluba uključuju strateški postavljene LED ekrane, šank ukrašen Murano staklom i jedinstveni plafon koji gleda na bazen iznad. Glavna paluba je posvećena vlasničkom apartmanu pune širine, koji uključuje terase sa obe strane, kristalni luster po meri koji potpisuje Preciosa i savremeni nameštaj brenda Palissandra. Na drugom mestu na istom nivou nalazi se kabina za posadu, kuhinja od nerđajućeg čelika, veliki glavni salon i trpezarija. Paluba se završava velikim bazenom na krmi.

Na palubi mosta nalaze se kapetanova kabina, VIP apartman sa privatnom terasom i vlasnička kancelarija sa sopstvenom terasom i kupatilom. Tu je i trpezarija na otvorenom sa prilagođenim Vaar stolicama i bioskop na otvorenom sa skrivenim ravnim ekranom. Odavde možete pristupiti salonu koji ima sopstveni klavir Edelweiss, koji svira sam. Na vrhu jahte, prostor za sunčanje je opremljen đakuzijem, velikim ležaljkama, spoljnim tušem i trpezarijom. 

Snaga „Resilience“ jahte je usklađena sa njenim luksuzom. Jahta je opremljena sa dva MTU motora od 1.500 kW koji joj daju najveću brzinu od 17,5 čvorova i brzinu krstarenja od 14 čvorova. Takođe može da plovi oko 5.500 nautičkih milja brzinom od 11 čvorova.

Luxury Experience