Kurt Strand Design predstavlja neverovatni koncept superjahte Lonestar

Američko-norveški dizajner Kurt Strand, koji je ranije dizajnirao jahte inspirisane Majamijem, Floridom i Norveškom, upravo je predstavio novi koncept jahte Lonestar koja odaje počast Teksasu.

Prikladno nazvana Lonestar, gigajahta je dugačka 171 metar i kada bi bila konstruisana, rangirala bi se kao druga najveća superjahta na svetu.

Prema Strandu, koncept je takođe omaž „veoma elegantnoj dami“ koju je upoznao u Teksasu. U stvari, dizajner opisuje Lonestar kao „nežno oblu i dugonogu“. To u prevodu znači izduženi obrnuti pramac, produžena krma i duge, fluidne linije. Jahta takođe ima čvrst čelični trup finiširan puderasto plavom bojom i laganu aluminijumsku nadgradnju obojenu u belo.

Lonestar nudi predivne enterijere sa šik dekorom, okarakterisane drvetom, gipkom kožom i umetničkim delima lokalnih umetnika iz Teksasa. Velikodušno dizajnirani životni prostor se sastoji od 16 apartmana u kojima mogu zajedno da spavaju 32 gosta, a tu su i kabine za 50 članova posade. Zvezda je, naravno, vlasnički apartman od 540 kvadratnih metara. Smešten na pramcu, dolazi sa „tajnim ljubavnim krevetom“ sa panoramskim pogledom.

Povrh svega, Lonestar dolazi sa spiskom pogodnosti koje će zadovoljiti moderne kauboje i kaubojke. Najvažnije je da postoji prostor specijalno opremljen za mehaničkog bika. Tu su i konvencionalniji sadržaji, kao što su teretana, spa centar, vinski podrum i heliodrom sa spoljnim hangarom.

Lonestar je osmišljena sa hibridnim pogonom i gasnim turbinama. Ova postavka daje jahti maksimalnu brzinu od 24 čvora, brzinu krstarenja od 16 čvorova i procenjeni domet od 7.500 nautičkih milja. To će vas odvesti od Teksasa do Severnog pola i nazad bez brige.

Luxury Experience