Four Seasons lansira luksuzne jahte i glamurozne su koliko biste i očekivali

Gosti će uskoro moći da iskuse legendarnu uslugu Four Seasons na moru...

Tillberg Design iz Švedske je angažovan za projektovanje i master planiranje Four Seasons Yacht – luksuzne superjahte za renomirani brend koji vodi 127 luksuznih hotela i odmarališta širom sveta.

Studio je napravio kompletan dizajn jahte od 207 metara koja bi trebalo da bude lansirana 2025. godine, dok su takođe dizajnirali sve smeštajne jedinice za goste, uključujući apartmane i nekoliko važnih zajedničkih prostora za goste.

„Ovaj projekat potvrđuje novi i snažan trend u konstrukciji luksuznih jahti. One su nova vrsta veoma ekskluzivnih jahti koje kombinuju razmere malih i intimnih brodova za krstarenje sa sadržajima superjahti, sjajem i nivoom sofisticiranosti. Naš novi projekat je započeo sa vrlo jasnom i jedinstvenom vizijom našeg klijenta. Zamislite da legendarna jahta izgrađena za Aristotela Onazisa, Christina O upoznaje Džejmsa Bonda. Možda mislite da bi bilo teško pogrešiti – ali to je takođe veliki izazov. Ne smete pogrešiti – neuspeh jednostavno nije opcija. Svaki deo i svaki detalj jahte mora biti savršen“, rekao je Fredrik Johanson, izvršni direktor Tillberg Design.

Four Seasons Yacht karakteriše zaobljena i elegantna arhitektura. Harmonične linije i proporcije Christine O, koja je takođe imala veoma izdašnu i lepo opremljenu krmenu palubu za bazen, inspirisale su dizajnere da dodaju bazen dug 20 metara sa okolnom palubom na samoj krmi Four Seasons jahte sa 14 paluba i njen raspored savršeno služi i za privatnost i za druženje. Dno bazena će se udvostručiti kao pozornica za modne piste, živu muziku itd.

Four Seasons Yacht će biti dizajnirana i isporučena tako da minimizira emisije. Gostima će biti na raspolaganju ukupno 892 kvadratna metra kombinovanog unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, raspoređenog na četiri nivoa što znači da su ovde zaista na vrhu sveta.

95 prostranih smeštajnih jedinica na jahti imaće široku mrežu kombinovanih apartmana. Svaki apartman će imati prozore od poda do plafona koji omogućavaju pristup prostranim terasama. Four Seasons Yacht će takođe imati brojne restorane visoke klase, salone, barove, spa centre i druge sadržaje visoke klase.

Pošto je Four Seasons Yachts još uvek daleko od svog prvog putovanja, detalji o rutama tek treba da budu potvrđeni, ali glasine o suncem okupanim putovanjima kroz Mediteran i Karibe su na horizontu. Troškovi će varirati u zavisnosti od pojedinačnih ruta i biće objavljeni tek kada se rezervacije otvore u trećem kvartalu 2023.

Luxury Experience