Bravo Eugenia – „zelena“ superjahta vredna 225 miliona dolara

Jahta Džerija Džounsa se razlikuje od svih superjahti drugih milijardera po tome što je jedna od prvih koja je stavila tako visok naglasak na smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Upoznajte Bravo Eugeniju, četvrtu po veličini jahtu koju je izgradilo luksuzno brodogradilište Oceanco i 52. u svetu, „zelenu mašinu“ koja je dizajnirana za porodični život, maksimiziran domet i minimiziran uticaj na životnu sredinu. Sa 225 miliona dolara prijavljenih troškova izgradnje, takođe je visoko rangirana na listi najskupljih privatnih superjahti na svetu.

Bravo Eugenia, pod internim nazivom Project Bravo, završena je 2018. Napravljena je u Holandiji, dizajn eksterijera potpisuje Nuvolari Lenard, dok je za enterijere bio zadužen Reimond Langton Design, u saradnji sa Džonsovom suprugom, po kojoj je jahta i dobila ime.

Sa čeličnim trupom i aluminijumskom nadgradnjom, superjahta od 109 metara ima četiri palube. Smeštaj na brodu je za 14 gostiju u sedam apartmana i dodatnu posadu od 30 članova u 15 kabina, uključujući i kapetanov privatni apartman. Pošto superjahta nikada nije ponuđena za čarter, detalji i fotografije enterijera su veoma oskudne. Ono što se zna je da Bravo Eugenia nudi dva heliodroma i neverovatno veliki klub na plaži, prepunu garažu i razne prostore za zabavu i druženje. Enterijer je opisan kao „sofisticiran i privlačan“, sa „laganim, otvorenim, savremenim izgledom“ postignutim kroz nameštaj po meri i Swarovski detaljima. Tu su i teretana i Teppenyaki bar, sauna i raznovrsni saloni na otvorenom i u zatvorenom.

Upoznajte čoveka koji stoji iza Dallas Cowboys: 

Džeri Džons, 79-godišnji diplomac Univerziteta u Arkanzasu, bio je sinonim za Dallas Cowboys otkako je kupio tim za 150 miliona dolara 1989. Tim se trenutno procenjuje na 5,5 milijardi dolara. Američki milijarder, vredan skoro 12 milijardi dolara, napravio je svoj prvi milion investiranjem u naftu 1970-ih. Nakon nekoliko neuspešnih poduhvata poput niza Shakey’s Pizza Parlor restorana u Misuriju započeo je posao sa naftom i gasom u Arkanzasu, Jones Oil and Land Lease, koji je postao uspešan.

Pod Džerijevim vođstvom, Dallas Cowboys su osvojili tri Super Boula. Vlasnik tima Dallas Cowboys živi kao kralj u svojoj vili u mediteranskom stilu od 1400 kvadrata, vrednoj 28,1 milion dolara! Kuća se nalazi na 4,69 hektara zemlje u luksuznom Hajlend parku u Dalasu, a kupljena je 1992. za 6 miliona dolara. Džeri takođe poseduje helikopter Erbas H145 za osam putnika.

Luxury Experience