Roman Abramovič se počastio najskupljim privatnim avionom na svetu

Roman Abramovič već poseduje privatni avion koji vredi 80 miliona dolara sa zlatnim elementima, salom za bankete, protivraketnim sistemom i još mnogo toga.

Takođe je ponosni vlasnik megajahte Solaris vredne 610 miliona dolara koja se sastoji od 48 kabina na osam paluba i koja je sigurna kao Air Force One. Milijarder je nedavno kupio avion Boeing 787-8 Dreamliner čime je proširio svoju kolekciju vrednu 1,2 milijarde dolara.

Njegova najnovija igračka je najskuplji privatni avion na svetu, jer se model sa 50 sedišta može pohvaliti osnovnom cenom od 300 miliona dolara.

Ako je verovati glasinama, dodatnih 102 miliona dolara utrošeno je na opremu džinovske letilice. Avion dolazi sa svojom istorijom - izrađen je pre sedam godina za PrivatAir, švajcarskog operatera. Nažalost, kompanija je podnela zahtev za bankrot 2018. godine.

Ovaj avion može da primi skoro 50 putnika, uključujući deset mesta za obezbeđenje, deset za osoblje i trideset za goste. Kupovinu celog aviona ne mogu mnogi milioneri da priušte sebi, ali mnogi bi povremeno želeli da iznajme avion. Da biste rezervisali sat leta u nesumnjivo najluksuznijem Boingu 787 na svetu, potrebno je najmanje 74.000 dolara (osmočasovni let od Londona do Njujorka mogao bi da košta oko 600.000 dolara).

Boeing 787 Dreamline napravljen za Romana Abramoviča dobio je privatni apartman vredan jednog kralja, kao i garderober, televizor i brojne druge skupocene dodatke, poput kabina za goste, raskošne trpezarije i posebnog dnevnog boravka. Prema medijima, privatno kupatilo Boeinga 787 prostire se na 230 kvadratnih metara prostora.

Ovo je možda drugi Abramovičev privatni avion nakon njegovog Boeing 767-33AER, ali ova prelepa mašina je prva u Rusiji!

Luxury Experience