Upoznajte novi Ferrari 12Cilindri Spider koji oslobađa 830 KS sirove snage

Na ekskluzivnom događaju organizovanom u Majami Biču, Ferrari je predstavio novi superautomobil - Ferrari 12Cilindri Spider.

Sa legendarnim Ferrari dvanaestocilindričnim motorom koji isporučuje neviđenih 830 KS, ovaj dvosed obećava ekskluzivno iskustvo vožnje na otvorenom ni nalik bilo kom drugom.

Crpeći inspiraciju iz zlatne ere Ferrari Gran Turismo modela sa otvorenim krovom iz 1950-ih i '60-ih, Ferrari 12Cilindri Spider odaje počast svojim prethodnicima dok prihvata futuristički jezik dizajna. Odlazeći od mišićavih i senzualnih kanona prethodnih dvoseda Berlinetta Spiders, ova iteracija odiše formalnom čistoćom sa dodirom automobilskog vizuelnog minimalizma.

Ferrari 12Cilindri Spider nije samo automobil, to je svedočanstvo Ferrari nasleđa u svetu automobila od 1947. godine. Ovaj model oduševljava svojim dizajnom i iskusne poznavaoce brenda i pridošlice koje žude za neuporedivim uzbuđenjima u vožnji, udobnošću i italijanskim dizajnom – sve sa vetrom u kosi.

Ovo remek-delo sadrži motor F140HD, rafiniranu verziju kultnog Ferrari V12 sa unutrašnjim sagorevanjem, koji oličava Ferrari dušu neuporedivim performansama, zadivljujućim zvučnim zapisom i ekskluzivnošću koja podseća na legendarne sportske automobile Berlinetta.

Inženjersko čudo iza Ferrari 12Cilindri Spider leži u njegovim pedantno izrađenim komponentama i softverskim poboljšanjima, sličnim onima koji se nalaze u specijalnoj seriji 812 Competizione A sa otvorenim krovom. Usvajanje titanijumskih klipova, laganih klipova od aluminijumske legure i rebalansirane radilice smanjuje težinu i inerciju, oslobađajući snagu V12 sa izuzetnom efikasnošću.

Dalja unapređenja uključuju mehanizam ventila koji je izveden iz Ferrari ekspertize u Formuli 1, sistem usisnog trakta promenljive geometrije i inovativnu softversku strategiju koja modifikuje isporuku obrtnog momenta na osnovu izbora stepena prenosa, obezbeđujući neprimetno ubrzanje i zaista jedinstveno iskustvo vožnje.

Inovacije se protežu izvan prostora motora do aerodinamike, dizajna kabine i tehnologije u vozilu. Ferrari 12Cilindri Spider se može pohvaliti prefinjenim aerodinamičkim profilom, sa aktivnim aero elementima i pedantno izvajanim telom koje balansira eleganciju i performanse. Kabina odiše luksuzom i sofisticiranošću, uključujući održive materijale i Ferrari prepoznatljivu arhitekturu dvostrukog kokpita za impresivno iskustvo vožnje.

Human Machine Interface (HMI) podiže povezanost i kontrolu u vozilu, sa tri displeja neprimetno integrisana u kokpit. Kapacitivni volan, Apple CarPlay®, Android Auto® i opcioni Burmester® audio sistem dodatno poboljšavaju zadovoljstvo i udobnost vožnje.

Na putu, Ferrari 12Cilindri Spider pruža performanse bez premca, zahvaljujući 8-brzinskom DCT menjaču, revidiranim odnosima prenosa i poboljšanoj uzdužnoj dinamici. Bilo da krstarite autoputem ili se krećete krivudavim putevima, ovo remek-delo predstavlja primer posvećenosti kompanije Ferrari inovacijama, izradi i izuzetnosti u vožnji.

Luxury Experience