Upoznajte kopiju Rolls-Royce automobila od 7 tona Vladimira Putina

Obično mislimo da je Kina dom plagijata u automobilskoj industriji, ali izgleda da i Rusija ima svog konja za trku...

Vladimir Putin, predsednik Rusije svakako voli najbolje stvari u životu. Luksuzna kolekcija satova, ispunjena modelima Breguet i Patek Philippe, obiman portfolio nekretnina širom Rusije i Zapadne Evrope i njegova lična superjahta vredna 140 miliona dolara Graceful, samo su neke od stavki sa njegove liste skupocenosti. Gospodin Putin se takođe vozi u neverovatno luksuznoj ruskoj limuzini, koja je teška neverovatnih sedam tona i ima više nego prolaznu sličnost sa aktuelnom generacijom Rolls Royce Phantom modela. 

Poznavaoci sveta automobilizma, a posebno njegove luksuzne grane, odmah će znati da pričamo o Aurus Senat modelu, koji je zvanični predsednički automobil Rusije, kao i zvanično jedan od najimpresivnijih automobila ikada kreiranih. 

U standardnoj formi, Aurus Senat je težak nešto manje od 3 tone, ali Putinov Senat, koji se može pohvaliti neprobojnim oklopom, ojačanim staklom, podnom zaštitom otpornom na bombe, čvrstim gumama, integrisanim sistemom naoružanja i samostalnim snabdevanjem kiseonikom, težak je preko 7 tona – otprilike isto kao i komercijalni autobus.

Baš kao Rolls-Royce, njegova putnička kabina je izuzetno luksuzna. Unutrašnjost je ispunjena komadima pravog drveta i ruske kože, a frižider za šampanjac je standardna oprema. Pokreće ga 4,4-litarski benzinski V8 sa dvostrukim turbopunjačem koji je navodno razvijen u saradnji sa brendom Porsche u kombinaciji sa jednim motorom sa električnim hibridnim sistemom zahvaljujući kom (barem standardni automobil) postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 6 sekundi. Radi poređenja, Rolls-Royce Phantom 6,75L twin-turbo V12 postiže isto ubrzanje od 0 do 100 kilomentara na čas za 5,3 sekunde.

Istovremeno, Aurus Senat košta „samo“ oko 245.000 američkih dolara, što je otprilike polovina cene Phantoma.

Aurus Senat je predstavljen kao ruski državni automobil 2018. i zamenio je Mercedes-Benz S600 koji je Putin koristio, obeležavajući povratak grandioznim i luksuznim, tradicionalnim ruskim limuzinama, koje su postale poznate u periodu Sovjetskog Saveza. 

Aurus je već počeo da izvozi Senat na Bliski istok i Kinu, i navodno razvija luksuzni SUV pune veličine, Aurus Komendant.

Pitamo se da li će na kraju izgledati kao Cullinan...

Luxury Experience