Unikatni superautomobil iz Dubaija

U Dubaiju možemo videti najskuplje nekretnine, hotele, modu, jahte i naravno automobile…

W Motors kompanija je učinila da se ovaj grad još više izdvaja po svojoj ekskluzivnosti, kreirajući svoju auto-industriju, koja već sada izaziva glavobolju glavnim automobilskim kompanijama. Ono što će podići tenziju i uzbuđenje na novi nivo, je lansiranje nove kompanije, Jannarelly Automotive, koji su skoro predstavili fantastični dizajn superautomobila.

Entoni Džanareli, čovek koji stoji iza Lykan Hypersport i Fenyr Supersport, napustio je W Motors kompaniju i osnovao svoj novi projekat, u saradnji sa vlasnikom proizvodnje karbona, Equation Composite, što je kao rezultat imalo unikatni Design-1 superautomobil.

Kako kažu iz Jannarelly Automotive, Design-1 automobil će uzbuditi ljubitelje superautomobila od aprila ove godine, kada će zvanično biti predstavljen na Bliskom Istoku, kao i širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj automobil pokreće prirodno hlađeni 3.5 litarski V6 motor, sa 304 KS i 371 Nm obrtnog momenta. Ovaj dvosed obećava predivno iskustvo uživanja u vožnji, posebno zbog činjenice da je sva snaga usmerena na njegove zadnje točkove. On poseduje šestostepeni ručni prenos brzine.

Napravljen je od čeličnog cevastog rama, koji je dorađen fiberglasom i panelima od karbona, što kao rezultat ima ukupnu težinu od oko 710 kg. Kada na tu težinu dodate 304 KS, dobićete ubrzanje od 0 do 100 kmh za samo četiri sekunde. Cena ovog modela još nije poznata, a najavljeno je predstavljanje novih informacija idućeg meseca. 

D.Ć.

Luxury Experience