U čemu se Betmen vozi kada nije na dužnosti

Može li se zaista bilo koje vozilo – stvarno ili imaginarno – nadmetati sa Betmobilom? Ako pitate Betmena, samo jedan odgovor postoji za to pitanje – Vision Mercedes-Maybach 6.

Ne, ovaj futuristički koncept automobil nije bio pobednik skorašnje ankete koja je sprovedena među fanovima Maskiranog Osvetnika. Zapravo, ovaj model će voziti njegov alter ego, milijarder-plejboj Brus Vejn, u predstojećem Flash filmskom ostvarenju.

Vejnova ljubav prema uglađenim i brzim mašinama predstavljena je na novim fotografijama sa seta Warner Bros. studija. Fotografije nam prikazuju Majkla Kitona, koji se ovoj ulozi vraća po prvi put od filma iz 1992.godine, Batman Returns, odevenog u elegantno odelo, na samo nekoliko koraka od njegovog automobila. Ako se pitate zašto se Kiton pojavljuje u filmu skoro tri decenije nakon njegove prve role, treba da znate da će inter-dimenzionalno putovanje biti ključna tačka ovog novog ostvarenja, pa će čak i Ben Aflek još jednom dobiti svojih pet minuta slave u ovoj ulozi.

Ali, da se vratimo na priču o automobilu. Najslavniji stanovnik Gotama odabrao je zaista uzbudljiv model za sebe. Po prvi put predstavljen u kupe varijanti tokom Pebble Beach Concours d’Elegance 2016.godine, a potom kao kabriolet već iduće, ovaj automobil dugačak je skoro šest metara i dobio je formu inspirisanu Art Deco epohom i enterijer koji asocira na svemirski brod. Ispod haube, krije se sasvim električni pogonski sklop koji može generisati 750 konja i dostići brzinu od sto kilometara na čas za samo četiri sekunde. Jedna interesantna stvar vezana za automobil koji će voziti Brus Vejn je ta što je on po svemu sudeći finiširan sjajnom crnom ili teget bojom. Vozilo je prethodno predstavljano u crvenoj kupe, odnosno plavoj kabrio varijanti.

Naravno, pojavljivanje Vision 6 u ovom filmu nije nimalo iznenađujuće. Warner Brothers i Mercedes imaju dugotrajno partnerstvo. Zapravo, dva Mercedes modela – E-Class kabrio i AMG Vision GT, predstavljeni su u filmu Justice League iz 2017.godine.