Trkački automobil Toma Kruza Nissan 300ZX je na prodaju

Nazvati holivudsku superzvezdu Toma Kruza samo izvanrednim glumcem bilo bi veliko potcenjivanje. 

Pored svoje uspešne karijere, Tom je poznat i po svojoj ljubavi prema letenju – nečemu što je jasno vidljivo iz njegova dva filma Top Gun. U nedavnom intervjuu, pokušao je da izbroji broj dozvola koje ima! Međutim, bićete iznenađeni kada saznate da je Tom Kruz čak bio vozač trkačkih automobila 1980-ih i da je zapravo bio prilično dobar u tome.

U filmu „The Color of Money“ iz 1986. Tom Kruz je dobio priliku da sarađuje sa Polom Njumanom – legendarnim holivudskim glumcem poznatim po svojoj ljubavi prema automobilima i trkama. U to vreme, Njumen je već bio uspešan vozač osvajajući nekoliko šampionata u drumskim trkama Kluba sportskih automobila Amerike i pobedu u klasi u Le Manu.

Dok su snimali film, njih dvojica su postali bliski prijatelji, što je na kraju dovelo do toga da je Njumen ponudio Kruzu priliku da se trka automobilom Nissan 300ZX na raznim trkama Kluba sportskih automobila Amerike kao deo tima Njuman/Šarp u sezoni 1987. Iako nije bio profesionalni vozač, Kruz je pobedio u 4 od svojih 16 trka u svojoj prvoj sezoni, impresionirajući sve svojim trkačkim veštinama.

U slučaju da se pitate šta se desilo sa trkačkim automobilom koji je vozio Tom Kruz, navodno je nekoliko godina čamio na otpadu pre nego što ga je sadašnji vlasnik kupio saznavši za njegov pravi identitet.

Trkački automobil Nissan Nissan 300ZX iz 1984. pažljivo je restauriran i vraćen u prvobitno stanje, uključujući i farbanje originalnom crvenom, belom i plavom liverijom i dodavanjem nalepnica sponzora. Automobil pokreće modifikovani 3,0-litarski V6 koji je kombinovan sa 5-stepenim manuelnim menjačem. Nepotrebno je reći da je to prilično vredan kolekcionarski automobil, posebno nakon zvezdanih performansi novog filma Top Gun.

Luxury Experience